Головна Новини Нацгвардійця Віталія Марківа з Тернопільщини слідчий комітет Росії оголосив у міжнародний розшук

Нацгвардійця Віталія Марківа з Тернопільщини слідчий комітет Росії оголосив у міжнародний розшук

Слідчий комітет Росії оголосив у міжнародний розшук українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого нещодавно суд Італії повністю виправдав і відпустив на волю. Також його заочно арештували в Росії.

Про це повідомили в Басманному суді Москви російському державному виданню «РИА Новости», пише Громадське.

Там зазначили, що до суду надійшло звернення від Слідчого комітету РФ, щоб Марківа взяли під варту. У суді його оголосили в розшук і заочно висунули звинувачення.

Також згодом «РИА Новости» повідомили, що суд заочно арештував Марківа.

У Росії українця звинувачують у начебто вбивстві «за мотивами національної/політичної ненависті». Кого саме, там не уточнюють. Санкція статті за Кримінальним кодексом РФ передбачає, зокрема, довічне ув’язнення.

Справа Марківа

3 листопада апеляційний суд у Мілані виправдав Віталія Марківа. Суд першої інстанції засудив його до 24 років тюрми за нібито причетність до загибелі італійського журналіста на Донбасі. Марків, який має громадянство України та Італії, перебував за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї.

Марків повернувся в Україну і планує продовжити служити в Нацгвардії. Нині він планує позиватися до Європейського суду з прав людини через трирічне перебування в італійській в’язниці за сфабрикованою справою.