Головна Новини З понеділка у Тернополі розпочнуться канікули

З понеділка у Тернополі розпочнуться канікули

Осінні канікули у школах Тернополя розпочнуться у понеділок, 31 жовтня. Про це розповів міський голова Сергій Надал.

За його словами, вирішили розпочати канікули на тиждень пізніше, ніж щороку, щоб зекономити на опаленні. Ці канікули триватимуть тиждень, пише Суспільне.

“Опалення у школах, так як і опалення в житлових будинках, буде, коли середньодобова температура буде меншою за 8 градусів. Зараз іде суттєве потепління, з понеділка синоптики прогнозують потепління до +19 градусів. Включати зайве опалення для жителів нашого міста – недоцільно. Школи знаходяться на одній тепловій мережі разом з житловим фондом. Тому після завершення канікул, коли буде температура падати, розпочнеться опалювальний сезон”.

В області громади спільно із навчальними закладами можуть вирішувати, коли відпускати дітей на канікули. Про це розповів керівник обласної військової адміністрації Володимир Труш.

“Кожен орган місцевого самоврядування спільно з тим навчальним закладом приймають самостійне рішення. Якщо ми говоримо про 55 громад загалом, то практично у всіх керівників одна і та ж сама думка, що ми продовжуємо навчання зараз максимально, доки дозволяють погодні умови, щоб не вмикати опалення. Навчальний процес зараз триває, він продовжений, але взимку діти будуть більше перебувати вдома”.