Головна Новини Жінки з Тернопільщини передали на схід вишиванки для дітей-сиріт (Фото і ...

Жінки з Тернопільщини передали на схід вишиванки для дітей-сиріт (Фото і Відео)

У невеличкому, однак дуже затишному, приміщенні зібралось чимало неймовірно вродливих жіночок. Усі гарні, у барвистих українських вишиванках. Кожна метушилася біля святкового столу. Помітно хвилювалася господиня заходу – голова благодійної організації «Українська родина» Ірина Найдух. Адже у цей благодатний і дуже особливий день, День матері, в її офіс мали завітати особливі гості і вони, члени організації, повинні передати їм особливі подарунки…

До цього дня Ірина Михайлівна і її непосидючі трудівниці готувалися давно. Адже ще кілька місяців тому постановили собі за мету – передати на схід вишиванки. Для цього, завдяки благодійникам, закупили полотно, нитки, і ці тендітні жіночки, що зібралися в офісі організації, ночами вишивали їх. Дуже старалися, вкладали у кожен візерунок часточку своєї душі. Адже розуміють, що там, в самому осередку воєнних дій, людям живеться дуже непросто. Розуміють бідолашні людське горе, бо в кожної із них доля теж дуже непроста.  Хто є матір’ю одиначкою і виховує і виховує багато діточок, від кого відвернулися рідні і вигнали з малюками  на вулицю, а є й такі, в кого чоловіки пішли з життя, тож тепер весь тягар змушені тягнути на своїх тендітних плечах.

«Жіночки, ану усміхніться. Як би там не було, ми разом. А найголовніше – з нам Бог. Ми ж з вами велика українська родина!» – підбадьорювала їх Ірина Михайлівна. Вона особисто знає долю кожної. І у важку хвилину завжди допомагає їм, підтримує.

Коли святковий стіл був готовий на порозі перші з’явилися гості. Це були представники 66 мобільного військового госпіталю, що перебуває на сході із початку 2014 року, самого початку воєнних дій. Саме їм жіночки з «Української родини» вручили 23 вишиті сорочки. Частину вишиванок передадуть в дитячий сиротинець «Отчий дім», інші – медичним сестричкам, котрі щоденно рятують військових, надають пораненим першу медичну допомогу, витягують на плечах з окопів.

«Дуже дякуємо вам за ці вишиваночки, вони стануть оберегом для військових медсестричок, уродженок східного регіону країни, а також символом любові, опіки для сиріток у Волновасі, де знаходиться дитячий будинок «Отчий дім». Повірте, ви зробили велику справу. Ми з вдячністю приймаємо цей дарунок і вже скоро повеземо його на схід», – сказав Іван Миколайович Держило.

Не вспіли посадити за стіл цих гостей, як на порозі уже вітають Ірину Михайлівну наступні. Це були люди, на яких «Українська родина» чекала із нетерпінням, яких завжди рада бачити в гостях. Дуже хороші друзі, меценати з Канади. Люди, котрі допомагають благодійній організації в особі Ірини Найдух, творити добрі справи. Мирон Сенкулей з дружиною Елейн з міста Калгарі та представник медичного милосердя Канади. Ірина Михайлівна вручила дорогим гостям коровай та запросила за стіл.

А далі пішла щира родинна розмова. Кожен ділився своєю долею, радощами і печалями. Обіцяли допомагати одне одному, підтримувати у важку хвилину.