Головна Новини Де і за скільки у Тернополі можна купити ялинку

Де і за скільки у Тернополі можна купити ялинку

Від сьогодні в Тернополі мали розпочати продавати ялинки. На засіданні виконавчого комітету міськради визначили 15 місць для продажу. 12 грудня інформацію про це оприлюднили на сайті міськради. Попри те, що торгівля новорічними деревами дозволена, їх наразі там не продають.

У Тернопільському лісовому господарстві від початку тижня продали 112 ялинок. Про це розповів заступник директора держпідприємства Ігор Гуменюк. За його словами, кожне деревце чіпують, пише Суспільне.

“Кожне дерево має номер і серію, штриховий код. Зчитавши цей код, можна знайти в електронній системі обліку деревини її походження. Можна взнати де ця ялинка вирощена і де вона реалізована. Ціна дерева залежить від її розміру, від її висоти. В нас розроблена градація. Ціни затверджені наказом по підприємству. Мінімальна ціна ялинки – 140 гривень ялина і 120 гривень сосна, яка висотою до 1 метра. У відповідності далі від метра до півтора ялина вартує 180 гривень і 160 гривень сосна. Ми не заготовили на продаж якусь певну кількість. Ми визначаємося, виходимо з того, що в нас на даний час понад 30 тисяч штук ялинок можемо реалізувати. Виходячи з попиту, будемо заготовляти і реалізовувати”, – розповів заступник директора держпідприємства “Кременецьке лісове господарство” Ігор Гуменюк.

Пункти продажу ялинок у Тернополі: скільки коштує ялинка

У час наближення Новорічних та Різдвяних свят Державна екологічна інспекція у Тернопільській області посилила заходи з охорони хвойних насаджень. Про це повідомили на сторінці відомства у соцмережі. У повідомленні йдеться, що штрафи за незаконну рубку хвойних насаджень зросли: “Відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка тягнуть за собою накладення штрафу: на громадян від 510 до 1 020 гривень, на посадових осіб від 2 550 до 5 100 гривень”.