Головна Економіка М’ясо дорожчає, – кажуть експерти і продавці

М’ясо дорожчає, – кажуть експерти і продавці

мясо

мясоМинулого тижня на ринках свинина подорожчала на 5грн – до 50 грн / кг. Це викликано зростанням цін на фуражне зерно і паливо, вважають в Українському клубі аграрного бізнесу.
– Бензин вже два тижні продають на 10-15 копійок дорожче. Фуражне зерно подорожчало на 100 гривень – до 1850 року. А з нього роблять комбікорми для худоби! – Каже 33-річнаЄлизавета Святківська з клубу аграрного бізнесу.
У минулому році чисельність свиней у селян зменшиласяприблизно на 100 000
– “Їх у господарстві невигідно тримати, бо м’ясокомбінати закуповують більше птиці та телятини думаю, через тиждень свинина на базарах подорожчає десь на 7 гривень, в супермаркетах -. На 5 Коштуватиме як мінімум 55 гривень за кілограм.», передає Обозрєватєль.
Натомість в Тернополі на ринку свинина коштує 40-55 гривень за кілограм, сало 13-18 гривень за кілограм. Продавець розповідає, що «До свят буде дорожчати, бо люди купляють, попит є, а подивіться ряди майже пусті ніхто не продає, не вигідно тримати свиней.»