Головна Новини ВАКС розгладає справу Людмили Марченко

ВАКС розгладає справу Людмили Марченко

Вищий антикорупційний суд почав розглядати справу нардепки від “Слуги народу” Людмили Марченко, яка викидала через паркан гроші, коли до неї приходили з обшуками детективи НАБУ.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Зокрема, як стверджують в організації, у судді дослідили відео, зняте прихованою камерою в офісі “Україно-турецького благодійного фонду” у Тернополі. За даними слідства, саме через цей фонд, засновницею якого є Марченко, організували переправлення чоловіків за кордон під виглядом волонтерів.

“На відео зафіксовано, як помічниця депутатки Колеснік, перебуваючи в офісі фонду, надає консультації щодо документів, які необхідно надати для виїзду за кордон. На одній з розмов вона зазначає, що “ситуація на кордоні змінилася, тому ціна становить 6-6,5 тисяч доларів”. А ще додає, що людина вноситься в базу, як волонтер, і може не повертатися. Прокурор додав, що ціна послуг для різних людей була різною. Це залежало від кого саме людина зверталася у фонд. Зокрема, деякі люди зазначали, що вони “від Людмили”. Прокурор переконаний, що йдеться саме про депутатку Людмилу Марченко”, – зазначили у Центрі протидії корупції.

Нагадаємо, Марченко раніше пояснювала, що викинула гроші за паркан, бо перебувала у шоковому стані та не дуже усвідомлювала, що відбувається. Мовляв, мала деякі проблеми зі здоров’ям та приймала ліки. Тому це також нібито могло вплинути на поведінку в умовах стресу.

До речі, депутатку зі складу фракції “Слуга народу” не виключили.

Також по темі:

У Тернополі в народної депутатки обшуки – САП

Загрожує позбавлення волі на строк до 5 років

Народну депутатку Людмилу Марченко звинувачують у отриманні 11,3 доларів США