Головна Новини У Тернополі штрафують паліїв сухої трави

У Тернополі штрафують паліїв сухої трави

На жаль, незважаючи на постійні заборони та застереження, люди продовжують позбуваються сухої трави та листя за допомогою спалювання, не задумуючись над тим, якої шкоди це завдає довкіллю та здоров’ю людини.

Зокрема, під час проведення природоохоронних заходів за участі офіцерів громади Тернопільської міської ради та громадських інспекторів з охорони довкілля на території міста у мікрорайоні Кутківці виявлено черговий факт спалювання залишків сухої рослинності на земельній ділянці, повідомили в Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

За виявлені порушення громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП та накладено штраф в розмірі 3060 гривень.

У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області вкотре нагадує про існуючі заборони випалювання сухої рослинності та закликає громадян проявити екологічну свідомість та відповідальність – утриматися від паління сухого листя і трави.

Наслідки спалювання рослинності призводять до загроз, які пов’язані з забрудненням ґрунтів, загибеллю тварин і птахів, які гніздяться у траві, а насамперед мають шкідливий вплив на здоров’я і життя людей.

Варто пам’ятати, що відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя тягне за собою накладення штрафу на громадян на сумі від 3 060 до 6 120 грн, на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду – на громадян від 6120 до 12240 грн та на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.

Під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та будьте обережні при поводженні з вогнем, оскільки ці місця є особливо вразливими до поширення вогню на прилеглі території.

За спалювання сухої трави оштрафували двох мешканців Тернопільської громади