Нам необхідно: 250 мл молока, 60 грамів дріжджів, 150 грамів цукру, 1 чайна ложка ванільного цукру, 5 жовтків, 1/3 чайної ложки меленого шафрану, 200 грамів вершкового масла, 700 грамів борошна, 50 грамів маку, 50 грамів цукатів, дрібка солі.
Починаємо готувати:
У тепле молоко додайте 1 чайну ложку цукру, розчиніть дріжджі, всипте 200 грамів борошна, розмішайте, накрийте серветкою і залишіть опару на 30 хвилин у теплому місці. Шафран залийте 1 столовою ложкою гарячої води. Жовтки розітріть з рештою цукру і ванільним цукром і додайте у опару разом з шафраном. Масло розтопіть, додайте в опару, всипте решту борошна замісіть тісто. Залишіть тісто на 1,5 години у теплі. Мак залийте окропом, залишіть на 10 хвилин, а потім процідіть крізь сито, вистелене чистою тканинною серветкою. Додайте у тісто мак і цукати, знову залишіть на годину у теплому місці. Розкладіть тісто у змащені форми на 2/3 висоти, залишіть, щоб тісто піднялося до повної форми і випікайте при 180 градусах протягом 50 хвилин.