Головна Суспільство Подача страв: 7 порад, як подавати їжу як шеф-кухар

Подача страв: 7 порад, як подавати їжу як шеф-кухар

Незалежно від того, чи ви організовуєте звану вечерю чи сімейні збори, ви хочете, щоб страви, які ви подаєте, виглядали та смакували смачно. Правильно розкладена їжа одночасно приваблює органи зору, нюху та смаку, тому те, як ваша їжа виглядає, так само важливо, як і її смак. Для багатьох початківців домашніх кухарів зробити їжу смачною – це найпростіше. Найскладнішою є сервірування та подача страв із гарнірами та особливими штрихами, щоб вони виглядали смачно. Важливо зауважити, що вам не обов’язково бути професійно підготовленим шеф-кухарем, щоб накрити їжу вдома так, як він. Поширеною перешкодою, з якою стикаються багато домашніх кухарів початківців, є невпевненість у своїх кулінарних навичках. Правильно розкласти їжу на тарілки, щоб вона виглядала так, ніби її приготував найкращий шеф-кухар, легко, якщо ви знаєте поради та підказки. З невеликим ноу-хау та багато експериментів, ви незабаром будете представляти апетитні страви, гідні обкладинки кулінарної книги.

Виконайте ці кроки, щоб надати своїм стравам необхідного естетичного вигляду

  1. Плануйте заздалегідь, готуйте та організовуйте
  2. Експериментуйте з кольором і текстурою
  3. Виберіть ідеальні тарілки. Експериментуйте з шарами та висотою
  4. Виберіть спосіб покриття
  5. Використовуйте правильні інструменти для обробки їжі
  6. Поміркуйте, як змінити колір їжі

Виберіть ідеальні тарілки

Тарілки, на яких ви обираєте для подачі їжі, такі ж важливі, як і сама їжа. Вважайте себе художником, у якому чиста тарілка – полотно, а інгредієнти – засіб. Більшість кухарів вважають за краще використовувати білі тарілки, які дозволяють виділити колір і текстуру їжі. Посуд кольору слонової кістки або світлого кольору також ідеально підходить для використання. Однак тарілки з яскравими кольорами або візерунками можуть позбавити страви деталей і візуального інтересу. Проте, коли ви навчитеся зручніше використовувати тарілки, ви можете почати експериментувати з різними типами тарілок, оскільки темні тарілки іноді можуть створювати разючий контраст із вашою їжею. Розмір і форма ваших тарілок також мають вирішальне значення. Посуд має бути відповідного розміру, щоб ваші порції не виглядали крихітними, а кожен інгредієнт або їжа виділялася. Ви хочете покрити більшу частину простору на тарілці, але при цьому залишити трохи білого простору. Ви можете уявити край тарілки як рамку, всередині якої ви будете розкладати їжу. Ви також хочете переконатися, що ваші тарілки мають відповідну форму. Коли ви закінчуєте страву рідиною, як-от соусом або бульйоном, у вашій тарілці чи мисці має бути достатньо місця, щоб вона не розлилася. Коли подаєте холодні чи заморожені продукти, ваші тарілки також мають бути холодними. Досягніть цього, помістивши ваші страви в холодильник або морозильну камеру принаймні на годину перед тим, як поставити на тарілки. Температура тарілки впливає як на зовнішній вигляд, так і на смак страви. Наприклад, якщо покласти його на теплу тарілку, збиті вершки з ідеальним піком розтануть ще до того, як потраплять до столу. І навпаки, при подачі гарячої страви ваші страви повинні бути гарячими. Перш ніж ставити на тарілку, поставте посуд у теплу духовку — якщо тарілки безпечні для духовки — або на тостері чи гарячій плиті.