Головна Суспільство Як правильно обрати сантехнічні прилади для вашої ванної кімнати?

Як правильно обрати сантехнічні прилади для вашої ванної кімнати?

Оптимальна за споживчими властивостями сантехніка повинна добре вписатися в інтер’єр ванної кімнати та одночасно бути практичною та функціональною. Найчастіше розміри санітарного вузла обмежені. У зв’язку з цим, як правило, вибирають сантехніку для ванної, яку важко було б чимось замінити https://ternopol.kabanchik.ua.

До незамінних сантехнічних приладів відносять унітаз, раковину, змішувачі, ванну або душову кабіну, лійку для душу, деякі інші аксесуари (сифони, поручні, шторка, сушка для рушників). Якщо дозволяє місце, додатково розглядають розміщення біде, пісуару та чаші.

Унітаз із функцією біде заощадить простір у санвузлі. При виборі сантехнічних приладів, крім функціональності, велике значення надають наступним експлуатаційним параметрам: надійність, довговічність, ергономічність, міцність. Враховують також естетичність та ціну.

Загальні рекомендації

Якщо ви вирішуєте питання, яку сантехніку вибрати у ванну кімнату, необхідно вивчити пропозицію ринку, а також почерпнути базові знання про принцип роботи, пристрій, конструктивні особливості цієї спеціалізованої техніки. Таку роботу нескладно зробити самостійно.

Є й інший шлях вирішення проблеми – звернутися до сантехнік Тернопіль

Вартість якісної сантехніки

Надійна, довговічна сантехніка не може бути дешевою. Для її виготовлення використовують якісні та дорогі конструкційні матеріали: порцеляна, фаянс, нержавіюча сталь, нікель, хром, чавун, сплави кольорових металів, силіконові ущільнення, міцні та довговічні еластомери.

Оскільки сантехнічні прилади розраховані на тривалий термін експлуатації, під час ремонту ванної кімнати не рекомендується встановлювати сантехніку сумнівної якості за дешевою ціною. Необхідно вибирати прилади, виготовлені із довговічних та міцних матеріалів.

І все ж є можливість заощадити при виборі сантехніки для ванної. Наприклад, вітчизняні виробники пропонують якісні сантехнічні вироби, які не поступаються за характеристиками іменитим закордонним брендам, але відчутно виграють у ціні.

з у ванній кімнаті

Поради щодо вибору сантехніки для ванної

Найчастіше при ремонті санвузла вдається оптимізувати вирішення питання: як вибрати сантехніку для ванної кімнати. Насамперед, слід враховувати розміри корисного простору. Від цього залежить, які види сантехнічних виробів та приладів будуть розміщені та підключені.

Велика різноманітність унітазів дозволить вибрати оптимальну модель для конкретного санвузла:

  • по конструкції чаші та бачка;
  • по змиву та випуску в систему каналізації;
  • за способом кріплення;
  • за матеріалом виготовлення.

Якщо площа дозволяє встановити ванну, потрібно визначитися з її формою, розмірами, матеріалом виготовлення (сталь, чавун, акрил). При виборі душової кабіни враховують місце її розміщення. Умивальник підбирають з урахуванням стилю оформлення інтер’єру – з тумбою, зі стільницею, з п’єдесталом, з окремою чашею.