Головна Суспільство ЯК ПРАВИЛЬНО ВИКОНАТИ МОНТАЖ ГАРАЖНИХ ВОРІТ: БАЗОВІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗКАЖУТЬ ФАХІВЦІ КОМПАНІЇ VOROTA24.UA

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИКОНАТИ МОНТАЖ ГАРАЖНИХ ВОРІТ: БАЗОВІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗКАЖУТЬ ФАХІВЦІ КОМПАНІЇ VOROTA24.UA

Коли прийшов час встановлювати підйомні конструкції для паркомісця, дуже важливо перевірити неодноразово готовність отвору до робіт. Від цього залежить функціональність утеплених гаражних воріт та працездатність складових механізмів конструкції. Рама секційної брами фіксується по периметру отвору, тому, останній має бути ретельно підготовлений та відповідати розміру огорожі, адже в іншому випадку можливі перекоси напрямних. Це в подальшому призведе до деформації панелей, передчасного зношення торсіонів та появі щілин. Про що ще треба знати, розкажуть фахівці компанії «ВОРОТА 24 Дніпро», які запропонували невеликий огляд базових параметрів та понять щодо монтажу огороджувальних конструкцій для паркомісця.

Визначаємо вірно параметри гаражних воріт

По-перше, слід розглянути теоретичні поняття:

  1. Глибина гаража відзначається відстанню від робочої площини отвору приміщення до протилежної стіни, або до найближчої перешкоди (елементи перекриття, вентиляційні шахти).
  2. Притолока — важливий розмір, який вимірюється по внутрішній стіні приміщення від верху до отвору. Цей параметр важливий для вибору не тільки автоматичних приводів, але й монтажу гаражних воріт.
  3. Рівень підлоги — область, яка визначає чистову точку підлоги.
  4. Заплічники — відстань від правого або лівого краю отвору до найближчої бічної стіни паркомісця.

Важливо! Гаражні секційні ворота встановлюються всередині приміщення, тому заплічники та притолока мають знаходитись в одній площині та бути повністю підготовлені до робіт. Якщо паркомісце буде організовано в будівлі з бетону, цегли, то варто заздалегідь вирівняти стіни шпаклівкою чи штукатуркою.

Особливості монтажних робіт: установка гаражних воріт

Якщо отвір паркомісця виконаний з пористих матеріалів, його треба зміцнити профільною трубою, що встановлюється зсередини приміщення вздовж обох боків. Труба з прямокутним перетином буде займати місце від підлоги до стелі, при цьому монтаж виконується врівень із краєм отвору. Таким чином, виконується горизонтальна перемичка, утворююча вертикальну площину для фіксування коміру воріт. Вертикальні профільні труби монтуються в бічні стіни, підлогу та до стелі.

Аби виключити вірогідність появи люфтів в процесі роботи гаражних воріт, отвори з пористих матеріалів (ракушняк, газобетон, шлакоблок) варто додатково зміцнювати. Це дозволить знизити навантаження на точки кріплення та передчасний знос механізмів секційних конструкцій. Для цього варто використовувати куточок з полицею від 75 мм, який буде виступати альтернативою профільній трубі. Такий елемент дуже малогабаритний і не займає місце всередині гаража на відміну від труби, яка забере до 4 см простору.

Звертайтесь до фахівців аби отримати професійну консультацію ще на етапі будівництва. Це дозволить придбати гаражні автоматичні ворота, які будуть функціонувати належним чином. Фахівці обов’язково звернути вашу увагу на якість підлоги та стан отвора, адже до вартості кінцевого монтажу огорож не входить додаткове зміцнення стін, чи вирівнювання, підготовка підлоги.

Як зробити замір гаражний воріт: робимо це правильно

Встановлення підйомних конструкцій ведеться з внутрішньоїх сторони приміщення, тому всі параметри ми беремо зсередини.

  • Висота отвору береться від верхньої частини отвору до підлоги в декількох точках — посередині, по правому і лівому краю. Підлога має бути підготовленою та строго за рівнем. Треба брати підсумкове значення параметру, якщо є вірогідність підняття підлоги з часом.
  • Ширина отвору визначається від лівого до правого краю приміщення зсередини. Візьміть замір в декількох місцях, аби обрати середнє значення, чи отримати однакові показники.
  • Зробіть замір правого та лівого заплічників та отримайте глибину гаража (до висоти існуючого отвору треба додати 60 см).
  • Розмір притолоки, який допомагає визначити свободу руху підйомної стулки та тип монтажу.

Варто пам’ятати, що від правильності зроблених замірів та коректності монтажу залежить довговічність та функціональність гаражних воріт. Тому, звертайтесь до фахівців, або ваші вуличні огорожі були надійною брамою, яка приносить користь. Завітайте до салонів компанії «ВОРОТА 24», адреси яких можна дізнатись за посиланням: https://vorota24.ua/contacts/. Наші фахівці будуть раді розказати вам про сучасні утеплені гаражні ворота, особливості монтажу та строки поставки. Крім того, лише в виставкових шоу-румах ви можете розраховувати на знижку до 5% на всі моделі підйомних секційних воріт, сучасних парканів чи автоматичних приводів! Ми очікуємо саме на Вас!