Головна Суспільство Як поєднувати роботу з навчанням: корисні лайфхаки

Як поєднувати роботу з навчанням: корисні лайфхаки

Дуже багато студентів хочуть бути фінансово незалежними, тому приймають для себе рішення поєднувати навчання в університеті з роботою. Це своєрідне випробування на міцність, яке буде дуже корисним для кожного. Крім додаткового заробітку, це дозволить навчитися правильно розраховувати свій час. Якщо вас цікавить така робота Тернопіль пропонує великий вибір вакансій, що представлені на сервісі OLX Робота.

Важливі принципи поєднання

Один з принципів – виділення пріоритетів. Зазвичай в першій половині дня студент знаходиться в інституті, а в другій – на роботі. Підготовка до пар не така важка, але теж потребує часу. Тому варто приділити 2 години в день для виконання домашніх завдань, вивчення і повторення матеріалів. Якщо все зробити організовано, то проблем з часом не буде.

Розташування місця роботи – не менш важливе. На дорогу треба витрачати мінімум часу. Якщо ж офіс, підприємство або магазин далеко, то потрібно вибрати найбільш підхожий вид громадського транспорту.

Один із найбільш підхожих видів праці – залишитися на місці стажування. Якщо добре зарекомендувати себе і у ВНЗ, і на місці стажування, то можливе вдале поєднання.

Де працювати під час навчання?

Існує досить багато професій, які на певному етапі життя можна вдало поєднувати з відвідуванням університету. Серед них:

  • кухар або офіціант, який працює на вечірній або нічній зміні;
  • бармен в нічний клуб;
  • фасувальник в магазині (часто студентів беруть на нічну зміну, щоб вони фасували товар та розкладали його на полицях магазинів);
  • прибиральник (професія не лише для дівчат, але й для чоловіків, хоча дівчатам влаштуватися на неї легше);
  • продавець вихідного дня.

Це лише невеликий список сучасних професій, які цілком можна поєднувати з навчанням. Крім того, сервіс OLX пропонує й інші професії (масажист, вантажник, кур’єр, комірник та ін.). В перші місяці буде дуже складно, але потім студент втягується в такий графік, а щедра фінансова винагорода стимулює його працювати з додатковою мотивацією.