Головна Суспільство Як очистити ігрову клавіатуру

Як очистити ігрову клавіатуру

Пил, крихти, дрібні частинки — все це накопичується на клавіатурі та поступово знижує якість її роботи. Падає швидкість відгуку, виникають проблеми під час натискання клавіш. Краще запобігти таким наслідкам, регулярно виконуючи базове чищення. Завдяки простій процедурі ігрова клавіатура справно служитиме власнику, безперебійно виконуючи задані функції.

Як почистити клавіатуру?

Спочатку потрібно повністю відімкнути пристрій: навіть невелика кількість рідини здатна зіпсувати гаджет. З провідними моделями простіше, а для відключення бездротового варіанта краще повністю вимкнути комп’ютер або вийняти модуль зв’язку. Після цього треба послідовно виконати такі дії:

  • Вийняти клавіші. Зробити це можна за допомогою спеціального інструменту — пуллера. За його відсутності потрібно акуратно піддягати кожну кнопку за допомогою підручних засобів. Кожен елемент можна протирати вологими комп’ютерними чи безворсовими серветками. Або взагалі занурити їх у теплий мильний розчин, після чого промити дистильованою водою — і на поверхні не з’являться білі розводи. При чищенні не варто докладати надмірні зусилля, щоб не знищити зовнішнє покриття.
  • Очистити основну поверхню. З цим завданням легко впорається автомобільний пилосос або балончик зі стисненим повітрям. Видаливши основну частину забруднень, доведеться озброїтися ватяними паличками та зубочистками — вони допоможуть прибрати найдрібніше сміття.
  • Чищення корпусу. Серветку з мікрофібри змочіть невеликою кількістю мильного розчину, м’яко обробляючи поверхню.

Перед збиранням клавіатури після чищення потрібно переконатися, що всі деталі ретельно висушені. Фінальний етап: по черзі повернути всі кнопки на необхідні ділянки, діючи дбайливо і неквапливо.

ігрова клавіатура

Чищення клавіатури: важливі нюанси

Щоб очищення пристрою не призвело до його виходу з ладу, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  • Ряд кнопок (Shift, Enter, пробіл) доповнені металевими кріпленнями, тому під час їх виймання будьте особливо обачні.
  • За відсутності комп’ютерних серветок можна використовувати мильний розчин або розведений з водою спирт (але не в чистому вигляді — це може зіпсувати пластик, як і багато інших матеріалів).
  • Перш ніж братися до роботи, зробіть фото пристрою — і після чищення всі клавіші займуть потрібне положення.

Очищення рекомендовано проводити кожні 2–3 місяці. Частота процедур залежить від інтенсивності використання клавіатури. Головне, не нехтувати турботою про гаджет, інакше термін його служби значно скоротиться.