Головна Суспільство Як обрати ліжко: поради

Як обрати ліжко: поради

Спальня має бути максимально комфортною і естетичною, щоб в ній було приємно перебувати. А головний елемент спальні – ліжко. Його теж потрібно підбирати ретельно https://mebliskif.com.ua/ru/category/lizhka , і не тільки за критеріями зручності або розміру по відношенню до площі кімнати. Важливо, щоб ліжко органічно вписувалася в інтер’єр і доповнювало його.

Як не помилитися і вибрати правильне ліжко для свого житла?

За стилем інтер’єру

Для скандинавського стилю найбільш характерні класичні дерев’яні ліжка, без прикрас і надмірностей. Вони може бути забарвлені ​​в загальний тон спальні для найкращого з нею поєднання, а може залишитися в натуральному кольорі – дивлячись що краще підійде вашому інтер’єру.

Богемному і вишуканому стилі ар-деко потрібне таке ж ліжко – з високою спинкою, обтягнуте велюром або іншою якісною тканиною. Колір потрібно вибирати відповідний інтер’єру, але для ар-деко це будуть переважно світлі відтінки: кремові, золоті, бежеві.

У романтичному сільському Провансі, де переважають світлі ніжні відтінки і французька елегантна старина, буде мати гарний вигляд витончене наче коване ліжко. Воно додасть інтер’єру ще більше елегантності і стане центральним дизайнерським атрибутом спальні.

Витончена і елегантна спальня в стилі модерн – місце для текстильного ліжка, з матовою тканинною або шкіряною оббивкою. На ліжку не повинно бути зайвого декору і прикрас, вона витримана і однотонна, виконана в темних або світлих тонах під стать інтер’єру.

Ліжко в мінімалістичній спальні має бути багатофункціональним (з ящиками і відсіками), витриманим і нейтральним за кольором, зі строгими лініями і формами.

А яке ліжко підійде для яскравого і зухвалого поп-арту? Така спальня вимагає екстравагантних і незвичайних меблів. У ній буде здорово виглядати строкате, що кидається в очі ліжко, або ж біле, але незвичайної форми і навіть з малюнками у відповідній стилістиці. Головний критерій підбору ліжка для спальні в стилі поп-арт — його неординарність.

За розміром кімнати

З великою площею все зрозуміло – там можна підібрати будь-який варіант ліжка, найбільш підходящий до дизайну спальні. А як бути з обмеженим простором? Якщо спальня зовсім маленька (або окремої кімнати для неї немає зовсім), можна організувати для спального місця окрему компактну нішу з невеликим односпальним або полуторним ліжком. При цьому ліжко має вписуватися в стилістику решти меблів цього куточка, як у варіанті на фото нижче. При цьому буде добре, якщо конструкція ліжка передбачає відсіки або ящики для більш практичної організації маленького простору.

У маленькій кімнаті буде актуальним ліжко з підйомним механізмом – всередині можна зберігати постільну білизну та інші речі, не займаючи обмежений простір приміщення. Такі ліжка найчастіше бувають дерев’яними, найрізноманітніших кольорів і відтінків – можна підібрати для будь-якого інтер’єру.