Головна Суспільство Як навчити дитину використовувати антисептик

Як навчити дитину використовувати антисептик

Ці нові штами вірусів, виявляється, становлять загрозу не тільки дорослим. Діти теж почали хворіти. Тому ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб вберегти їх здоров’я. У першу чергу − маємо навчити користуватись антисептиком. Та забезпечити їх достатньою кількістю ефективного та надійного розчину. Інші заходи профілактики та безпеки, такі, як носіння маски, дотримування соціальної дистанції, регулярне миття рук, мають проконтролювати вихователі. 

Найкраще використовувати антисептик на основі етилового спирту. Так нам радить ВООЗ та інші організації. Етанол знищує до 99% усіх бактерій та вірусів, що можуть викликати хвороби. Коштує спирт не дорого, особливо, якщо купувати його в великих місткостях в інтернеті. Ви самостійно можете виготовити достатню кількість антисептика для себе, дітей та інших близьких. 

Що вам потрібно

Згідно з рецептом, вам знадобиться:

  • Етиловий спирт − 8333 мл. 
  • Розчин перекису водню 3% − 417 мл. 
  • Гліцерин 98% − 145 мл. 
  • Дистильована вода − 1105 мл

Тут ми навели кількість, необхідну для приготування десяти літрів розчину. Щоб розрахувати на меншу кількість, просто поділіть на ваш об’єм. Наприклад, якщо ви готуєте тільки один літр, то всі кількості треба ділити на 10. А якщо вам треба два літри, то діліть на 5. Проста задачка для п’ятого класу. 

Всі складники необхідно змішати в посудині, що добре закривається. Й не варто забувати про правила пожежної безпеки. Адже спирт етиловий − речовина легкозаймиста. Дуже радимо не забувати про гліцерин. Він захищає шкіру від висихання під дією етанолу. 

Як навчити дитину

Найкращі методи − гра та власний приклад. Щоб дитині було цікавіше, перетворіть щоденний обов’язок на цікаву гру. Не кажіть малюку, що він зобов’язаний обробляти руки. Краще вигадайте якусь цікаву історію. Й зведіть це все до гри. Нараховуйте очки за кожну обробку. Хваліть дитину, коли вона вчинила правильно. 

Привнесіть елемент змагальності. Нехай дитина змагається з вами за те, хто частіше та ретельніше обробляє руки. Головне щоб вам разом було весело. Звичайно, варто подумати про систему призів та винагород. Нехай всі солодощі дитина виграє в грі, а не отримує просто так.

Діти копіюють нас у всьому. Найбільша їх мрія − стати дорослим. Тому без власного прикладу вам нікуди не подітись. Доведеться самому постійно обробляти руки й не пропускати жодного разу. Винагороджуйте дитину, якщо вона зробить вам зауваження, коли ви забули виконати цю гігієнічну процедуру. 

Більшість заражень саме так й відбувається − через контакт з поверхнями. Люди навіть не знають, від кого вони заразились. Тому обробка рук − це надійний та ефективний метод захисту. Ваші зусилля не підуть на марно. Якщо ви навчите дитину цього методу профілактики, її шанси залишитись здоровою різко зростуть. Й не тільки під час пандемії. 

Як саме потрібно обробляти руки

Нанесіть трішки антисептичного розчину на долоню лівої руки. Якщо вам так буде зручніше − наносьте на праву. Потім накрийте руку іншою та почніть розтирати шкіру рідиною. Особлива увага місцям на кінчиках пальців. Не забувайте про проміжки під нігтями. Там, зазвичай, збирається найбільше бруду. Робіть розтираючи руки так, ніби ви намагаєтесь намилити їх. Якщо відчуваєте, що вам не вистачило спирту, повторіть процедуру. Не шкодуйте розчин, він коштує не дорого. 

Не забувайте, що етанол не може подіяти миттєво. Потрібно потримати його на шкірі біля хвилини часу для того, щоб успішно інактивувати всі хвороботворчі мікроорганізми. Обробляйте руки так часто, як тільки це можливо, коли знаходитесь за межами дому.

Джерело – https://vodka-ua.luxe/