Головна Суспільство Як купити витяжку для кухні

Як купити витяжку для кухні

Даний пристрій здійснює примусову вентиляцію повітря у приміщенні. У процесі приготування їжі не уникнути пари, що піднімається над плитою, і жирних бризок. Коли витяжка працює, вона видаляє всі запахи, випаровування та продукти згоряння, які утворюються на кухні під час приготування.

Усередині витяжки, передбачені фільтри, що вловлюють жир, запахи, кіптяву і будь-які випари. Є також система примусової вентиляції. Весь пристрій вбудований в корпус, який може мати різні розміри, дизайн, методи монтажу. На корпусі купити витяжку для кухні розташована панель керування, яка може бути механічним або електронним типом.

Види кухонних витяжок

Витядки поділяються на види, залежно від способу очищення повітря:

Рециркуляційні принцип роботи полягає в тому, що при включенні, пристрій втягує запахи і брудне повітря, пропускає через фільтри і повертає в приміщення. Вугільний фільтр (картридж) потребує періодичної заміни. Таким витяжкам не потрібно виведення у вентиляцію. Якщо ви вирішили вибрати витяжку на кухню з рециркуляцією повітря, слід врахувати, що пристрій підійде для приміщення, де важко або неможливо підключити пристрій до вентиляційної шахти.

Проточна – це витяжка, яка підключається до повітропроводу. За допомогою повітровідведення проведеного до вентиляції, з кухні примусово видаляються випаровування та жирне повітря. При роботі пристрою потрібно забезпечити надходження свіжого повітря в приміщення за допомогою гарної вентиляції, але для кухні в звичайній квартирі досить просто відкрити вікно.

Комбіновані – пристрій, який може працювати у різних режимах. Вони передбачено пристрій повітроводу і водночас наявність фільтра. Такі витяжки можуть очищати повітря через відведення повітря або працювати в режимі рециркуляції.

Незалежно від того, як працює витяжка та якого типу пристрій, його закріплюють над кухонною плитою. Монтаж здійснюється за допомогою кріплення корпусу пристрою на стелю чи стіну. Великою популярністю користуються витяжки, що вбудовуються, які приховані в шафці за фасадом і зовсім непомітні. Деякі моделі оснащені телескопічним екраном, що висувається з фільтром, що дуже зручно і практично.

З якого матеріалу краще обрати витяжки

Довговічність, надійність і практичність, а також простота догляду за витяжним пристроєм, залежать від матеріалу з якого виготовлений корпус та деталі витяжного пристрою.

Одні матеріали міцні, з них легко видалити наліт із кіптяви та жиру. З інших важко очищати забруднення, вони менш практичні та довговічні.

Корпус витяжки для кухні та основні елементи пристрою роблять в основному з:

  • Пластика;
  • Нержавіючої сталі;
  • алюмінієвих сплавів;
  • Покритою високоміцною емаллю сталі;
  • Загартоване скло.

Щоб вибрати витяжку для кухні, яка буде практична, надійна і за демократичною ціною, краще зупинити свій вибір на пристрої, корпус якого зроблений з металу. Пластик недорогий, але недовговічний. Високоміцне загартоване скло відповідає всім вимогам, гідно виглядає в інтер’єрі кухні, але ціна на нього досить висока.