Головна Суспільство Як доставляти товари з Китаю в Україну?

Як доставляти товари з Китаю в Україну?

Китай – сучасний світовий виробник та фактичний монополіст експорту. Кожна п’ята річ у світі виробляється в Піднебесній. Головні переваги китайських товарів: хороша якість та низька ціна. Завдяки цьому вони так затребувані у світі. Підприємці будують бізнес з Китаєм на перепродажі товарів. Розповідаємо, як вигідно доставити товари з Китаю в Україну.

Особливості доставки китайських товарів в Україну

Ще 10-15 років тому китайське виробництво асоціювалося з «Made in China»: погана якість для широкого вжитку іноземців. Поступово ситуація змінювалася: з’являлися нові технології, покращувалися методики виробництва. Сьогодні Китай – світова фабрика, де можна придбати все. При цьому, ціни на товари залишаються достатньо низькими та доступними. Саме це тішить українських підприємців. Перепродаж китайських товарів – це просто та вигідно. Головне вирахувати, який вид доставки з Піднебесної найкращій.    

Перед транспортуванням з Китаю слід враховувати терміни і вартість доставки, вагу і габарити вантажу.

Швидко, але дорого

Саме так можна описати авіадоставку. Це найшвидший спосіб доставити вантаж у різні куточки світу, але самий дорогий. Правду кажуть, що за швидкість треба платити.  

Авіадоставку використовують для перевезення дорогих, швидкопсувних і термінових вантажів або невеликих партій товару. Тобто коли замовник не може або не хоче чекати. І тоді переплата буде виправдана. Наприклад, потрібно доставити 3 кг китайського чаю або запчастини для машини. Термін доставки літаком 3-5 днів, але є і експрес-тариф за 1-2 дні.

Доставка літаком має обмеження по габаритам і вазі вантажів. Вони не повинні перевищувати 10 тон і висоту 2,5 м. Таким чином, перевезення великих оптових партій або негабаритного вантажу стає неможливим.

Швидко для великих вантажів, але теж дорого

Мова про залізничні перевезення. Для них є все: розвинена транспортна інфраструктура та широкий діапазон залізничних вагонів. Крім цього, потяги не стоять у заторах, на них практично не впливають погодні умови та вони рідко ламаються. Час у дорозі займає приблизно 15-20 днів.

Зазвичай залізничні перевезення використовуються для доставки великих об’ємів вантажів. Це: будівельні матеріали, насипні вантажі – добрива, корма, вугілля.

Недорого та вигідно, але потрібно почекати

Це про морські перевезення. Вони успішно займають лідерські позиції у категорії «ціна-якість». Доставка відбувається у спеціальних контейнерах, які завантажуються на корабель. Контейнери діляться на два види:

·       FCL (Full container load) – для перевезення потрібен цілий контейнер

·       LCL (Less than container load) – збірний вантаж, коли контейнер заповнений товарами від декількох замовників.

 Морська доставка займає 55-6- днів. Варто розуміти, що на корабель можуть впливати й погодні умови, тому можлива затримка доставки. Якщо у підприємця правильно організована структура роботи та замовлень, час буде грати на користь. Можна привезти оптове замовлення по вигідній ціні.

Як змінилася доставка з Китаю під час війни?

Після повномасштабного вторгнення життя стало на паузу. Це торкнулося й доставки. Авіаперевезення стало на паузу, залізна дорога (через напад зі сторони Білорусі) та порти перестали працювати. Фактично все способи перевезень стали недоступними. Багато логістичних компаній припинили свою роботу. Швидко адаптуватися під поточні умови та знайти нові безпечні маршрути змогли компанії з досвідом. Альтернативою стали шляхи Європи.   

Компанія M3Cargo – досвідчений перевізник, що доставляє товари з Китаю в Україну з 2010 року. Якщо ви шукаєте надійну та вигідну доставку, то це саме те!