Головна Суспільство Як відбувається купівля-продаж квартир через агентство нерухомості

Як відбувається купівля-продаж квартир через агентство нерухомості

Купівля та продаж квартири завдає клопоту та відволікає від звичного ритму життя людину, яка жодного разу з цим не стикалася. Багато людей побоюються довіритися агентство нерухомості київ, бо бояться безвідповідальності та шахрайства. Насправді всі побоювання будуть марними, якщо вибрати перевірену компанію “Благовіст” і ознайомиться з алгоритмом роботи її співробітників.

У той час, як самостійно людина збиратиме різні довідки і готуватиме документи досить довго, то за допомогою агентства ця процедура займе набагато менше часу.

Переваги роботи з професіоналами:

  • Швидкість оформлення документів
  • Грамотність оформлення документів
  • Грамотність здійснення матеріальних зобов’язань між сторонами правочину
  • Контроль за правомірністю угоди
  • Перевірка об’єкта нерухомості на відповідність заявленим даним

Вибір агенції для оформлення купівлі-продажу квартири

Насамперед, звернути увагу потрібно на стаж роботи агентства. Звичайно, перевагу потрібно віддавати організаціям, які вже отримали репутацію на ринку даних послуг, зокрема “Благовіст”. Перевірити репутацію обраного агентства можна простим способом – почитавши відгуки клієнтів, які, будуть доступні достатньо зайти на сайти продажу нерухомості в інтернеті.

Юридична відповідність фірми – друге, потім необхідно звернути увагу. Зробити це досить просто – потрібно запросити витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Штат співробітників – третій, не менш важливий критерій, за яким можна зрозуміти з якою організацією ви маєте справу.

Етапи оформлення купівлі-продажу квартир через агентство

Спочатку необхідно укласти договір на надання послуг із агентством. Це типова угода, в якій прописуються всі обов’язки ріелтора та список послуг, що надаються. Гарантія юридичної чистоти виконання угоди – важлива деталь, яка має бути зазначена в договорі. Далі ріелтор повинен пояснити, як відбувається оформлення правочину.

Перш ніж купувати квартиру, її потрібно знайти. У завдання агентства входить пошук нерухомості, що повністю відповідає запиту клієнта. У пошук входять перегляди та зустрічі з продавцями.

Етапи операції купівлі-продажу квартири за допомогою агентства нерухомості зазвичай одразу озвучуються ріелтором. Надається список документів, які необхідні для грамотного оформлення договору. Причому документи мають бути надані як з боку покупця, так і з боку продавця.

Майже всі агентства нерухомості виконують угоду купівлі-продажу квартири через нотаріуса. Саме він складає договір, виходячи з якого реєстраційна палата видає документ про право володіння об’єктом нерухомості покупцю. Наступним етапом стане відвідування сторонами нотаріуса та підписання договорів.

Важливо знати, що рієлтори часто працюють за дорученням. І його теж треба завіряти у нотаріуса, якщо покупець чи продавець не хочуть оббивати пороги державних інстанцій. Однак на оформлення угоди сторонам краще з’явитись самостійно.

Існує ряд обтяжень, на які потрібно звернути увагу:

  • Заборгованість на квартирі за комунальними платежами
  • У квартирі має частку неповнолітня дитина
  • Квартира знаходиться у заставі у банку

Всі ці обтяження обов’язково спричинять проблеми з нерухомістю в майбутньому.