Головна Суспільство Як використовувати книги для вивчення іноземної мови

Як використовувати книги для вивчення іноземної мови

Погодьтеся: ви неодмінно відкладали книгу англійською або іншою іноземною мовою вбік, розуміючи, що вона важка для сприйняття. Нас незмінно відлякує незнайома лексика, «страшні» для ока конструкції речень та незрозумілі граматичні правила, які вкупі зі сленґом здатні відлякувати навіть читача з ідеєю здобути вищий рівень та кілька місяців інтенсиву.

    Проте книги дивовижний інструмент для вивчення мов. Ми не завжди використовуємо цей метод, адже існують інші, простіші методики засвоєння іноземної або поліпшення вже наявного мовного рівня. Ми зібрали короткий список порад, які допоможуть не відкласти наступну книгу вглиб книжкової шафи, а купити книги в Україні для вивчення іноземної мови можна на сайті Booklya.

  1. Почніть читати книжки з паралельним перекладом

    Книги двома мовами (або «паралельні тексти») це одна й та ж історія, написана двома мовами. Ви знайдете текст своєю мовою на одній сторінці й мовою перекладу на інший, або два стовпці з паралельним перекладом. Відтак, ви можете знайти переклад незнайомого слова або й цілої фрази. Чому ще цей метод ефективний? Як і в інших випадках використання книг для вивчення іноземної мови, у вас спрацьовує фотографічна пам’ять і ви легко «вириваєте з контексту» незнайомі слова й речення, запам’ятовуючи їх. Більше про читання книг із паралельним перекладом можна дізнатися за посиланням.

  1. Почніть із дитячих книг

    Вивчення мови це ідеальний привід, щоб зануритися в чарівну країну казок та єдинорогів або дивовижний світ шпигунів і секретних агентів. У дитячих книжках використано простішу мову, тому їх цікавіше й легше читати тим, хто має базовий або елементарний рівень. Шукайте книги з картинками, які допоможуть використовувати метод асоціацій.

  1. Прочитайте свою улюблену книгу дитинства іноземною мовою

    У вас є улюблена книга дитинства рідною мовою? Знайдіть версію цільовою! Ви вже багато знаєте про вигаданий світ, персонажів та сюжет, тому буде набагато простіше зрозуміти, що відбувається.

  1. Читайте комікси або мангу

    Часом буває, що ми читаємо іноземною мовою, і довші історії можуть здатися неможливими до прочитання внаслідок великого числа незнайомих слів. Комікси містять менше слів на сторінці й безліч картинок для асоціацій та легкого запам’ятовування.

  1. Робіть нотатки!

    Якщо ви використовуєте книгу для вивчення іноземної мови, придбайте дешеву версію, на якій ви зможете робити позначки. Не бійтеся записувати переклад зверху й висловлювати думки на полях ваші нотатки допоможуть легше запам’ятати незнайому лексику.      

    Вас також може зацікавити текстовий матеріал про найкращі книги для вивчення англійської: граматики, лексики та вимови.

    Починаючи читати іноземною мовою, не бійтеся! Використовуйте також можливість вивчення нової лексики й поліпшення мовного рівня за допомогою фільмів та телебачення. Спробуйте дивитися дитячі телевізійні шоу англійською або ввімкнути англійські субтитри під час перегляду фільму он-лайн.