Головна Суспільство Як вибирати вживаний автомобіль

Як вибирати вживаний автомобіль

Набридло пересуватися містом на «своїх двох»? Чи не хочете витрачати багато грошей на автомобіль, але і не хочете витратити їх марно?

На автомобільному ринку трапляються шахраї, які намагаються заробити на неуважності споживачів. Ми ж пропонуємо відкинути всі страхи з приводу покупки вживаного авто та вибрати хорошу машину за доступною ціною.

У чому особливості вибору вживаного автомобіля

Насамперед, важливо розуміти, що уживаний автомобіль – це вже транспортний засіб який вже “поїздив”, в якому швидше за все є дефекти та пошкодження. Недобросовісні продавці в гонитві за прибутковістю ці дефекти приховують у різний спосіб. Тому при виборі машини автоексперт у Києві знає про можливі хитрощі продавців, а також вміє помічати їх заздалегідь.

Також важливо розуміти, що бюджет, який ви закладаєте на купівлю б/в машини, повинен перевищувати підсумкову ціну. Після покупки ваші витрати не закінчуються, потрібно заплатити за переоформлення та виправлення дефектів, якщо такі є і т.д.

Ми підготували для вас ряд правил, яких необхідно дотримуватись при покупці автомобіля з пробігом.

6 порад при виборі автомобіля з пробігом

  1. Плануйте бюджет заздалегідь.
  2. Не варто кидатися на перший варіант.
  3. Вивчіть машину «від і до».
  4. Не забувайте торгуватись.
  5. Не варто зв’язуватися із перекупниками.
  6. Не беріть із собою гроші на огляд.

Вже вибрали модель автомобіля? Тоді настав час дізнатися про нього ближче. Насамперед пошукайте огляди на авто в інтернеті. Часто там зустрічаються докладні відгуки автомобільних експертів і власників, що вже користувалися машиною. Вони в деталях розкажуть про можливі проблеми, продемонструють, як їх виправляти і т.д.

Огляд машини майстром в автосервісі

Провести технічний огляд автомобіля можна самостійно або довіривши справу професіоналу

Якщо ви розумієтеся на проектній документації, то найбільшу допомогу надасть вивчення заводської документації із заводу. Там будуть максимально детально прописані всі запчастини, їх положення та необхідний стан. Якщо власник змінював якісь комплектуючі, але не сказав про це заводська документація допоможе перевірити це.

Огляд кузова

Огляд кузова автомобіля – це найбільш важливий момент. Саме з цього етапу можна зрозуміти, на скільки продавець автомобіля хоче вас обдурити та продати за невідповідну ціну авто.

Якщо ви не впевнені у своїх навичках, краще скористатися послугами професіоналів з огляду. Вони відразу ж встановлять усі проблеми кузова автомобіля, вкажуть на приховані дефекти та підкажуть на скільки можна знизити підсумкову ціну.

Подивіться на автомобіль збоку, кузов має бути симетричним. Двері автомобілів із заводською геометрією зачиняються легко без додаткових зусиль.

Якщо ваш продавець знає про способи приховування електронних помилок, то при покупці такого автомобіля вас у майбутньому чекатиме безліч неприємних сюрпризів. Тому не зайвим буде подбати та привезти із собою на огляд спеціаліста зі сканером для діагностики електронних помилок.

Перевірка документів на машину

Отже, ви перевірили автомобіль на дефекти, чи залишилося подивитися «папери» і укладати угоду? Як би не так. Багато покупців саме на етапі перевірки документів роблять фатальні помилки. Тож зупинимося тут докладніше.

Під час перевірки документів не зайвим буде перевірити VIN-номер. Його необхідно знайти, а після знаходження просто звіряємо VIN-номер за документами та за фактом.