Головна Суспільство Що таке шарми: як їх збирати та носити

Що таке шарми: як їх збирати та носити

Що таке шарм? Це маленькі підвіски, що грають роль прикрас на браслетах. Особливість цього виду виробів полягає в тому, що їх можна легко знімати/одягати на аксесуар, і тим самим змінювати вигляд, колір, форму та стиль свого браслета.

Небагато історії від перших підвісок до наших днів

Широким масам про шарми було відомо вже давно. Археологи стверджують, що перші підвіски на наручні аксесуари з’явилися на планеті Земля понад 2000 років тому. Стародавні шарми були зроблені з глини, каміння, кісток і були невеликими фігурками тварин і предметів побуту людини, яких древні люди наділяли великою магічною силою. Так і сучасні шарми мають своє значення. всі шарми Пандора та їх значення все шармы Пандора и их значение

У Бронзовому столітті шарми вже набули сучаснішого вигляду. Прикраси почали відливати із бронзи та інших сплавів. Їх прикрашали бірюзою, гірським кришталем, бурштином та іншими дорогоцінними або виробними каменями – шарм муранське скло шарм муранское стекло. Однак такі вироби, звичайно, могли собі дозволити лише заможні люди. Простому народу ці дрібнички були просто не по кишені.

У Єгипті шарми-прикраси також були дуже популярні. Особливу шану вони отримали у магів та чаклунів. Вважалося, що з допомогою певних шармів можна підвищити народжуваність, залучити врожай, змінити погоду. Такі браслети одягали навіть на руку померлим людям, щоб вони могли без проблем продовжити своє існування в іншому світі. Єгипетські шарми виконувалися із золота. Кажуть, деякі технології тих часів збереглися і використовуються досі.

Браслет із шармами може стати дуже оригінальним і модним подарунком, який припаде до душі коханій дівчині, дорогій доньці або найкращій у світі дружині.

Сучасний світ згадав про шарми не так давно, але вже сьогодні такий браслет можна знайти в арсеналі кожної модниці, що поважає себе. Сталося це завдяки знаменитому бренду Пандора (англ. Pandora), який у 2000 році представив колекцію браслетів із підвісками-шарами. Намистини можна було легко змінювати, надаючи своєму виробу особливий стиль – це і стало головною ідеєю серед ювелірних прикрас. Ідею чекав запаморочливий успіх на датському ринку, далі попит на продукт поширився на Сполучені Штати, Німеччину, Австралію. А після 2004 року про ці прикраси знав уже весь світ.

Як правильно зібрати браслет Пандора з шармами

Не треба бути великим ученим, щоб здогадатися, що саме слово «шарм» прийшло з англійської мови від слова charm, яке означає чарівність чи чарівність. На англійській намистини у множині так і називають charms. А ось браслет для шармів називається – “шарме”.

Ідея Пандори – це самостійно зібрана прикраса.

Основа – це найбільша частина браслета, схожа на мотузку з металу, яка фіксується навколо зап’ястя.

Стоппери (або кліпси) – шарми, за допомогою яких можна розділити браслет на зони. Цей вид виробів виготовляється із двох половинок, які закриваються в одну намистину. Встановлюються кліпси-стопери на спеціальних потовщеннях основи.

Підвіски – це шарми, що нанизуються на браслет за допомогою кільця, а основний елемент виробу звисає вниз. Підвіски діляться за тематикою та за матеріалами (срібло, золото або біжутерія).

Розділювачі – це маленькі вузькі елементи, що нагадують кільця або шайби. Вони використовуються як елементи аксесуара, щоб виділити або відтінити великі шарми, розставити акценти або заповнити вільний простір.

З’єднувальні ланцюжки – це захисні елементи браслета, які одягаються на аксесуар із двох сторін від застібки. Ланцюг служить своєрідним запобіжником при випадковому відкритті замку. Ланцюжки бувають двох видів: нагвинчуються і кліпсові.

Завдяки вдалому поєднанню цих елементів Пандора ужгород ви зможете зібрати ексклюзивну, гармонійну та стильну прикрасу, яка відображає ваші бажання та внутрішній світ.