Головна Суспільство Щороку в Україні на честь свята Яблучний Спас готують пироги

Щороку в Україні на честь свята Яблучний Спас готують пироги

Яблучний Спас

Чим примітний Яблучний Спас в Україні

З давніх часів 19 серпня Яблучний Спас входить в список дванадцяти найбільш знаменних свят для православних людей. Він ще відомий, як Другий Спас, але ключовою особливістю є яблука, тому що саме в цей день заведено збирати урожай і вважати його дозрілим. А якщо ви не знаєте, в які дати проходять інші 11 відомих церковних свят протягом року, вам допоможе унікальний сервіс Sogodnisvyato.com.ua, за допомогою якого ви завжди будете в курсі важливих подій в Україні та в світі.

Традиційні страви в день свята

Звичайно ж, Яблучний Спас дуже популярний внаслідок того, що в цей день готують пироги з яблуками. Смачними ласощами вважається вживання їх разом з молоком і медом. Яблука готують, як основний інгредієнт в різних інтерпретаціях страв. Домашні пиріжки вважаються свого роду символом свята. До церкви ходять, щоб освятити фрукти, зібрані з урожаю, щоб в майбутньому збулися загадані бажання. Саме освячене яблуко, за народними прикметами, може втілити в життя будь-яку мрію. Люди, які ходять в день Яблучного Спаса до церкви, з давніх часів віддають таким чином данину Богу за плідний урожай. До цього дня не прийнято було їсти фрукти, тому що душі померлих, на думку вірян, не скуштують яблука. Також заведено пригощати ласощами і яблучними пирогами бідняків і дітей. Вважається, що на Яблучний Спас літо зустрічається з осінню, тому що в деяких регіонах України починаються заморозки.

Яблучний Спас дуже важливе свято для будь-якої православної людини, тому його не можна пропустити та не підготуватися до нього. За допомогою сайту Sogodnisvyato ви в будь-який момент дізнаєтеся, яке завтра свято, зробивши всього кілька кліків по екрану смартфону. Сервіс обов’язково повинен з’явитися в збережених закладках браузеру, щоб при першій необхідності дізнатися про всі важливі події в Україні та в світі в будь-який день.