Головна Суспільство Чим відрізняється електроскутер від бензинового скутера?

Чим відрізняється електроскутер від бензинового скутера?

Скутер – універсальний засіб пересування, впоратися з яким може навіть новачок. Сучасний ринок пропонує покупцям два варіанти моделей: електричні та бензинові. Кожен вид транспорту має низку переваг, а також підбирається залежно від характеру використання.

Електричний скутер найчастіше зустрічається на міських дорогах. Більшість водіїв вибирають такий тип за такі переваги:

  • невеликі габарити;
  • безпечний акумулятор;
  • безшумний мотор;
  • легкість в управлінні.

Для освоєння електроскутера необхідно мінімум часу, оскільки транспортний засіб досить легкий в користуванні. Цей фактор також впливає на зберігання, адже для цього не потрібен гараж. Скутер можна залишити біля під’їзду чи на парковці. Через відсутність двигуна внутрішнього згоряння запах бензину там масел повністю відсутній і не буде нікому заважати.

Більшість моделей не розвивають велику швидкість і мають обмежувачі та різні режими руху, що важливо для новачків. Це зумовлено потужністю двигуна. Однак при цьому часу для розгону необхідно значно менше, ніж бензиновому скутеру.

Вартість електроенергії досить низька (витрати на електроенергію менше 5 грн на 100 км), що важливо при регулярному використанні транспортного засобу. Треба лише контролювати пробіг, щоб мати запас енергії аби потрапити до найближчої розетки 220В, що є практично в будь-якому приміщенні. Також можна використовувати додатковий переносний акумулятор, який забезпечить збільшення запасу ходу в 2 рази.

Для управління електроскутером потужністю до 3 КВт не потрібно мати водійське посвідчення. Проте транспорту дозволено рухатися автомобільними дорогами, що вимагає від власника добре знати та виконувати правила дорожнього руху.

Бензинові моделі відрізняються не лише технічними характеристиками, а й зовнішнім виглядом. Такий скутер більш масивний, що відразу впадає в око.

До переваг транспорту можна віднести:

  • більш потужний двигун;
  • можливість розвивати більшу швидкість;
  • можливість швидкої заправки на бензиновій заправці
  • високу прохідність.

Також при експлуатації не має значення сезон. Велика вага дозволяє бензиновому скутеру вільно пересуватися засніженою дорогою або ожеледицею.

Економія на паливі

Найголовнішою причиною придбати електроскутер є економія на паливі, адже бензин коштує значно дорожче електроенергії.

Батарея заряджається від звичайної розетки. В умовах міста зробити це легко, чого не скажеш про заміські дороги. З цієї причини електричні скутери використовують здебільшого для пересування на невеликі відстані, наприклад, за покупками або поїздок на роботу. Також електричні скутери вибирають через їхню екологічність. Через відсутність вихлопних газів транспорт не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Електроскутер більше підходить тим, кого цікавить заміська їзда. Насамперед це пов’язано з простою заправкою. Паливо для скутера знайти набагато простіше, ніж розетку для зарядки. Саме тому водій може пересуватися на більшу відстань без тривалих зупинок.

Економія на запчастинах та обслуговуванні

Конструкція бензинового скутера досить складна та схожа на мотоцикл. У ньому більше деталей, що ускладнює обслуговування. Такі моделі необхідно регулярно оглядати на предмет несправностей.

Електроскутер відрізняється простішою конструкцією. Саме тому хазяїну не треба буде контролювати пробіг та регулярно замінювати мастило або свічки, що значно економить час та гроші. Це не означає, що візити до майстра виключені, але робити це потрібно із меншою регулярністю.

Кому підійде електроскутер?

Електроскутер є ідеальним варіантом для мешканців міста. Ця модель більш компактна, економічна, проста в обслуговуванні та невибаглива. Припаркувати електроскутер досить просто навіть на вузьких вуличках. Під час руху транспорт практично безшумний, що особливо комфортно для водія та оточення. Є лише два нюанси, про які варто пам’ятати при покупці: специфіка експлуатації взимку, а також необхідність витрати часу на зарядку акумулятора.

Також електричний транспорт є актуальним для тих, хто піклується про навколишнє середовище. Ця модель не виділяє в атмосферу вихлопних газів, тому безпечна для екології.

Бензиновий скутер дарує більше свободи, оскільки немає обмежувача швидкості, як на електричних аналогах. Однак варто пам’ятати, що:

  1. Для зберігання знадобиться гараж або місце для паркування.
  2. Транспорт вимагає більш ретельного технічного обслуговування через складність конструкції.
  3. Витрати на паливо значно вищі.

Електричний транспорт має більше переваг як для господаря, так і для оточуючого світу. Він дарує комфорт в управлінні та економить кошти водія.