Головна Суспільство Турецька кава чим відрізняється від звичайної

Турецька кава чим відрізняється від звичайної

Турецька кава – це не зерна чи якийсь окремий інгредієнт. Це спосіб приготування напою. Готують його за допомогою джезви. Кавові зерна перемелюють і варять із них каву, додаючи в посудину цукор чи кардамон. Напій не фільтрують, зберігаючи густоту та міцність. Готову каву розливають по невеликих філіжанках, поставлених на блюдце.

Незважаючи на популярність кави у Туреччині, цю рослину не вирощують на території країни. Сировину завозять із Африки та Латинської Америки. А на турецьких виробництвах його обсмажують, розмелюють, фасують та пакують.

Туристи помилково вважають, що Türk Kahvesi – це бренд турецької кави. Насправді так звучить назва напою місцевою мовою. Türk – турецька, kahvesi – кава.

Якщо говорити про турецьку каву, то інтернет магазини не продають її за межі країни, однак в Україні є спеціалізований інтернет-магазин, завдяки якому турецька кава https://grida.in.ua/ua/g93994714-turetskij-kofe стає ближче до українського споживача.

Kurukahveci Mehmet Efendi

Під цим брендом випускають, без перебільшення, найкращу каву в Туреччині. Невелика сімейна справа «Мехмед Ефенді» була відкрита в 1871 році, і з того часу за компанією закріпилася бездоганна репутація. Якщо є сумніви, яку марку кави придбати, то беріть цю – однозначно не помилитеся. Ідеальний рівень обсмажування та помелу, бездоганна упаковка – все це запорука неповторних смакових якостей. Напій, зварений із зерен від «Мехмед Ефенді», виходить міцним та м’яким одночасно. Упаковка вагою 100 грам коштує, в середньому, 18 лір.

Зверніть увагу: цей бренд продає каву тільки для варіння, розчинних аналогів компанія не випускає!

Найпопулярніший турецький бренд Kurukahveci Mehmet Efendi займається постачанням кави до 50 світових держав. При цьому виробництво продовжує бути “сімейним” – жоден кавовий “гігант” не зумів поглинути компанію.

Kahve Dünyası

Щодо молодого бренду, перша кавова лавочка якого відкрилася в Стамбулі в 2004 році. Компанія виробляє не тільки каву, а й солодощі. Якісну продукцію гідно оцінили, і популярність Kahve Dünyası зросла блискавично. Сьогодні компанія займається виробництвом і меленої, і розчинної кави, поставляючи її далеко за межі Туреччини.

Як правильно пити каву по-турецьки

За традицією обсяг кавової чашки не повинен перевищувати 150 мл. Перед скуштуванням кави слід випити пару ковтків води, щоб звільнити смакові рецептори від будь-яких гастрономічних емоцій. П’ють каву повільно, маленькими ковтками, трохи прихлинаючи і заїдаючи шматочком лукуму. Тільки так можна відчути справжню красу національного турецького напою. Коли каву з чашки допить, слід завершити ритуал декількома ковтками води. Це допоможе освіжити ротову порожнину та зберегти білизну зубної емалі.