Головна Суспільство Різниця між вогнетривкою та звичайною цеглою

Різниця між вогнетривкою та звичайною цеглою

Вогнетривка цегла – це блоки з вогнетривких керамічних матеріалів, які використовуються для облицювання камінів, топок і печей. Вони відрізняються від звичайної цегли для кладки завдяки своїй здатності витримувати температури до 980 градусів Цельсія. Хімічний склад щільної вогнетривкої цегли відрізняється від звичайної цегли. Колір, форма і теплопровідність шамотної і звичайної цегли також різняться.

Температури

Вогнетривка цегла має вогнетривкі властивості. Вона також більш відома, як камінна цегла. Використовується при будівництві варочних камер в дров’яних печах, топках і для створення камінів. купить шамотные кирпичи для футерування малих або великих промислових печей та камінів. Шамотна цегла важка і має низьку пористість. Звичайна цегла, навпаки, більш пориста. Звичайна цегла починає розкладатися при температурі 650 градусів Цельсія.

Композиція

Хімічний склад вогнетривої цегли включає 23 відсотки глинозему і 73 відсотки кремнезему. Оксид заліза, титан та інші оксиди металів. Основним хімічним складом звичайної цегли є кремнезем, глинозем, магнезія, вапно, оксид заліза та луги. Якщо кількість будь-якого з цих компонентів більше або менше необхідної, це може завдати серйозної шкоди цеглі.

Колір і форма

Вогнетривка цегла від природи біла. У суспензію підмішують морилки, щоб підфарбувати цеглу в процесі виготовлення. Деякі з найбільш популярних кольорів включають еспресо, моховий зелений, червоний і чорний та інші, які можна придбати в интернет-магазин стройматериалов . Колір дозволяє цегли поєднуватися з навколишнім ландшафтом так само, як звичайна цегла виготовляється в різних кольорах. Колір звичайної цегли залежить від типу використовуваного грунту. Вогнетривка цегла має рівномірну прямокутну форму, тоді як звичайна цегла може мати нерівномірну форму.

Теплопровідність

Теплопровідність звичайної цегли набагато вище, ніж у вогнетривкої. Вогнетривка цегла витримує високі температури, оскільки кераміка, оксид заліза та інші хімічні добавки поглинають і не переносять високі температури. Низька теплопровідність забезпечує більшу енергоефективність та ізоляційну цінність. Тому щільна вогнетривка цегла використовується в середовищах з екстремальними механічними або термічними навантаженнями. Піч на дровах або камін — це невеликий перелік того де застосовують шамотну цеглу. Більш щільні властивості також надають цеглі більшу стійкість до пошкоджень від стирання. Звичайна цегла не підходить для цього.