Головна Суспільство Підбори та сукні добровільно поміняла на камуфляж

Підбори та сукні добровільно поміняла на камуфляж

DSC_0381-650x41811 березня, у середу, на військовий полігон у Рівне разом із мобілізованими чоловіками Збаразького та Лановецького районів вирушила 22-річна Марія Камінська з Нижчих Луб’янок. Дівчина-медик – доброволець, пише Народне слово.
До мобілізації вона працювала не за спеціальністю медичної сестри, яку здобула у Кременецькому медучилищі, а трудилася на заводі «Оріон» у Тернополі – робила кабелі для автомобілів. Однак вважає, що диплом медичного працівника здобула недаремно і хоче реалізувати себе у цій професії, навіть, якщо це доведеться робити на передовій.
– Я просто відчуваю, що на там буде потрібна моя допомога як медика, – каже Марійка. – Поки разом з іншими мобілізованими проходитиму навчання на полігоні в Рівному, а далі буде видно, куди розприділять. Якщо буде потрібно, то я готова йти на передову. Страшно, звісно, але хтось мусить там надавати медичну допомогу військовим.
Рішення піти служити добровільно молода дівчина приймала самостійно. До цього сміливого кроку Марійку підштовхнув і той факт, що багато її друзів та знайомих уже призвані по мобілізації, зараз у одному з військових навчальних центрів тренується її двоюрідний брат. Батьки, дізнавшись про вчинок доньки, спочатку були категорично проти її вибору, але згодом зрозуміли та підтримали. – Реакція батьків була негативною, – каже Марія Камінська, – але ми спокійно поговорили і я все ж знайшла потрібні слова і аргументи, щоб переконати їх підтримати мене і вони і прийняли мій вибір.

Світлана БОДНАР