Головна Суспільство Професійна діагностика тварин

Професійна діагностика тварин

Ультразвукова діагностика тварин є невіддільною частиною сучасної ветеринарії. Таке обстеження просте й безболісне, що має величезне значення для роботи з тваринами. УЗД дає ветеринарам можливість швидко та легко поставити точний діагноз.

За допомогою ультразвукової діагностики у тварин можна виявити пухлинні захворювання, кровотечі, камені та пісок у сечовому міхурі та нирках, а також різноманітні запальні процеси. Цей спосіб дослідження також дає можливість на ранніх стадіях виявити піометру й кісти яєчників та уникнути серйозних ускладнень.

Плюси й різновиди УЗД

Основні переваги ультразвукового методу дослідження;

  • ветеринари можуть оглядати внутрішні органи тварини, при цьому не шкодячи її здоров’ю;
  • цей метод доступніший і дешевший, якщо порівняти з магнітно-резонансною та комп’ютерною томографією;
  • УЗД дає можливість проводити дослідження в режимі реального часу.

УЗД-апарати використовуються для діагностики й лікування домашніх тварин у ветеринарних клініках, фермерських та тваринницьких господарствах, кінно-спортивних центрах для оцінювання стану великої рогатої худоби, коней, свиней, кіз, овець, різних птахів. Портативні УЗД ветеринарні можуть також використовуватися в рибництві для огляду риб осетрових порід. У клініках таке ветеринарне обладнання застосовують під час огляду:

  • собак;
  • кішок;
  • цуценят;
  • кошенят;
  • гризунів різних порід;
  • екзотичних тварин, птахів.

Конструктивно УЗД-апарати для тварин нічим не відрізняються від звичайних УЗД-сканерів. Відмінність полягає у програмних пакетах, що входять до базової комплектації. Ветеринарні УЗД-апарати мають спеціальні пакети досліджень для роботи з кіньми, великою рогатою худобою та іншими видами сільськогосподарських тварин.

УЗД-апарати поділяються на портативні та стаціонарні. Оптимальний варіант для роботи в умовах ветеринарної клініки чи кабінету — стаціонарні УЗД ветеринарні. Якщо специфіка роботи передбачає часті виїзди у фермерські господарства чи додому до клієнтів, краще купити портативний УЗД-сканер.

Ветеринарні портативні УЗД мають такі самі характеристики та функціонал, як і стаціонарні УЗД для ветеринарії середнього та вищого класу. Для зручності роботи фахівців передбачено великий асортимент ультразвукових датчиків. Найпопулярнішими в діагностиці тварин вважаються лінійні, секторні фазовані та мікроконвексні датчики.Компанія БІОВЕТ  має прямі контракти із провідними виробниками ветеринарного обладнання, тому пропонує мінімальну вартість і швидке постачання. Акційні пропозиції дають можливість придбати якісне обладнання за приємними цінами.