Головна Суспільство Планування електрики під час ремонту в квартирі

Планування електрики під час ремонту в квартирі

Літо — пора ремонтів у квартирах. Фахівці рекомендують перед тим як розпочинати ремонтні роботи, зробити “під себе” розміщення електроприладів https://arctrade.com.ua у помешканні. Прокладання комунікацій це один із перших і надзвичайно важливих етапів планування та початку ремонту. Ці роботи виконуються після демотажих робіт та після перепланування. Однак на момент їх виконання вжа має бути чітке розуміння розтановки електроприладів у квартирі.

Перед початком робіт по ремонту електрики в квартирі потрібно намалювати план. Це важливий етап, оскільки від правильного проектування залежить кінцевий результат, а отже, і безпека в квартирі. Для цієї роботи знадобляться мінімальні знання в електротехніці, розуміння, що являє собою струм. У процесі планування доведеться розрахувати навантаження і згодом перенести його на креслення.

План необхідно складати, дотримуючись стандартних позначень всіх елементів в квартирі – розеток, вимикачів, точок освітлення. Схема в ремонті електрики стане в нагоді для коректного прокладання силових кабелів із заданим навантаженням. На плані також слід відобразити передбачувані місця розміщення потужної побутової техніки, такої як мікрохвильова піч, електрочайник, пральна машина, водонагрівач. Для потужних електроприладів потрібно кабель більшого січення, ніж для освітлення, комп’ютера або телевізора.

Для початку потрібно розмітити точки розводки електропроводів. Розведення буває трьох типів: паралельне, послідовне і змішане. Раціональніше для квартири використовувати останній варіант – він і дешевий, і найбільш ефективний з усіх трьох. Визначившись з типом, потрібно скласти план точок підключення.

Наприклад, план може бути таким:

  • освітлення в кімнатах, в коридорі і на кухні;
  • освітлення в санвузлі;
  • живлення розеток у всіх житлових кімнатах і в коридорі;
  • живлення розеток на кухні;
  • живлення електроплити (при наявності такої);
  • окремо виведена лінія для підключення електронагрівача – його краще живити безпосередньо від щитка.

Можуть бути й інші варіанти розведення в залежності від конкретних потреб мешканців квартири. Але у всіх випадках при ремонті електрики важливо правильно провести розрахунок навантажень і, враховуючи їх, згрупувати плановані точки підключення.

Сформований план обов’язково потрібно узгодити в компетентних органах. Тільки за затвердженим проектом можна починати монтаж і розведення кабелів в квартирі.