Головна Суспільство Монтаж печі-каміна Thorma 

Монтаж печі-каміна Thorma 

Сучасні закриті металеві печі-каміни, що працюють на твердому паливі (дрова, брикети, пелети), заслужено набули великої популярності. Такі печі можуть бути як додатковим, так і основним автономним осередком тепла в заміському будинку чи на дачі.

Сталеві та чавунні конструкції набули нових оригінальних рішень щодо дизайну. Це дало їм можливість органічно вписатися в класичні та сучасні інтер’єри. Прикладом є добре відомі в більш ніж 40 країнах світу, включно з Україною, печі-каміни Thorma, які випускають на виробничих майданчиках Словаччини. Серед переваг виробів:

  • високий ККД (близько 80%);

  • якісне збирання;

  • елегантний дизайн.

Специфіка використання

Обов’язковою умовою для встановлення закритого каміна є наявність димоходу: внаслідок згоряння твердого палива утворюються токсичні відходи, які потрібно виводити назовні. З цієї причини монтаж печей-камінів у багатоквартирних будинках заборонено.

Інших обмежень щодо використання камінів Thorma, великий вибір яких пропонує компанія «Дім Тепла», немає: конструкції максимально вдосконалені. Герметичність топки та наявність камери допалювання дають можливість гарантувати безпеку. Завдяки камері допалювання збільшується ефективність роботи печі та зменшується температура диму, що проходить крізь димохід.

Як проводиться встановлення

Оптимальне рішення — коли печі та каміни для дому вибираються разом із майстром, який потім подбає про їх монтаж. Фахівець підкаже, яка має бути потужність агрегату, куди краще поставити топку, які додаткові матеріали знадобляться (наприклад, щоб виконати отвір у стіні/стелі/даху для виведення труби на вулицю).

Після купівлі печі Thorma її потрібно встановити на рівну поверхню і з’єднати з димоходом. У конструкції каміна для цього передбачено відповідний отвір — зазвичай зверху чи на задній стінці, тобто може бути вертикальний або горизонтальний вихід. Труби для димоходу необхідного діаметра та довжини купуються окремо. Загальна довжина димаря повинна бути не менш ніж 3 м (докладні рекомендації щодо підключення представлено в інструкції до печі).

Для встановлення каміна, як правило, не потрібне зведення додаткового фундаменту, достатньо подбати про негорюче покриття на підлозі та на прилеглій стіні/стінах. Якщо це зовнішня стіна, додатково рекомендується використовувати теплоізоляційні матеріали. На підлозі можна викласти подіум, щоб підняти буржуйку до потрібної висоти.