Головна Суспільство Молодий український хлопець з Чорткова зробив унікальний шедевр (відео)

Молодий український хлопець з Чорткова зробив унікальний шедевр (відео)

Молодий художник Зеник Палагнюк створив портрет американського поп-співака Джастіна Тімберлейка з цвяхів та ниток.
Під час роботи було використано 24 км ниток, 13 тисяч цвяхів. Для втілення творчого задуму знадобилося 200 годин. Такий подарунок 19-річний художник Зеник Палагнюк хоче зробити Джастіну Тімберлейку з нагоди народження сина.
Зеник Палагнюк з Чорткова, вчиться на 3-му курсі на факультеті «графічний дизайн» у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв.
«Я фанат Джастіна Тімберлейка. У 17 років почув вперше його пісню, дуже подобається його творчість як актора, так і співака. Близько півроку тому в мене з’явилася ідея зробити якийсь масштабний проект. Згадав про свого улюбленого співака і вирішив намалювати його портрет. За цей час в нього народився син. У честь народження сина я зробив йому такий подарунок», – розповідає «Дню» Зеник Палагнюк.
«Не знаю, чи є в Україні прецеденти, щоб портрети були виконані у цій техніці, а в світі є кілька таких робіт, наприклад, в Японії. Я побачив це в Інтернеті, – каже Зеник.– Було страшно, чи вийде робота. Часу було мало. Але я люблю свою справу, тому труднощі приносили тільки наснагу. Я задоволений результатом».
Зараз Зеник Палагнюк оголосив конкурс серед шанувальників його творчості: «Оскільки багато людей підтримали проект портрета Тімберлейка, вирішив подякувати їм. Оголосив конкурс. Охочі брати у ньому участь розміщують на своїй сторінці у соцмережі інформацію про конкурс, картину, коментують відео. По завершенні конкурсу виберу переможця. Це все знімемо на відео і виставимо в мережу. Переможець отримає портрет, який я намалюю і надішлю поштою за свої кошти».
На матеріали для створення портрета Джастіна Тімберлейка було витрачено близько 2 тисяч гривень. Проект був здійснений за кошти художника Зеника Палагнюка та оператора і монтажиста відеоролика Володимира Заграновського.
– Автор картини кілька місяців тому підійшов до мене з цією ідеєю. Ми пошукали приміщення. Попросили підтримати наш проект у власника приміщення, що було виставлено на оренду. Пояснили, що в нас є творчий задум, але платити не можемо. Нам надали приміщення безкоштовно», – розповідає «Дню» Володимир Заграновський.
17-річний Володимир Заграновський вчиться на другому курсі в Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва. Знімати відео і монтувати навчився сам за допомогою Інтернету.
– Я два роки займаюся відеозйомкою. Моя мета – знімати фільми. Хочу розвивати український кінематограф. Цей відеоролик знімав і монтував сам. Щодо технічного забезпечення, в мене є камера, штатив і ноутбук. Все придбано за власні кошти, – каже Володимир. – Цей проект мав дві мети, перша – успішний творчий старт-ап. Ми запланували, що до кінця травня відеоролик набере мільйон переглядів і сподіваємося, що Джастін Тімберлейк побачить його. Хочемо, щоб ця картина висіла вдома у відомого американського поп-виконавця. Сподіваємося, що він з нами зустрінеться і будемо мати нагоду передати йому портрет».
Автори проекту разом з популярністю відеоролика зіткнулися із творчим шахрайством: «На жаль, деякі люди скачують наше відео, змінюють назву і розміщають в Інтернеті на своїх каналах. Це дуже прикро», – розповідає Володимир Заграновський і ділиться своїми майбутніми планами: «Будемо реалізовувати новий проект. Є ідея розвинути український кінематограф. Планую викладати на «Ютуб» різні роботи, працювати з людьми з різних міст. Періодично будемо звертатися до користувачів, обговорювати проблеми мистецтва та шляхи його розвитку».

Джерело День