Головна Суспільство Меблеві тренди 2022

Меблеві тренди 2022

За останні два роки будинок став не просто місцем, де ми спимо та снідаємо. Відхід у цифрові професії та віддалену роботу позначив необхідність влаштувати робочу зону чи цілий кабінет поруч із місцем відпочинку. Тепер ми проводимо вдома більшу частину часу, при цьому ведемо переговори, займаємося з дітьми, готуємо їжу, зустрічаємось із друзями. У такій обстановці виникає потреба почуватися спокійно та комфортно, щоб усе потрібне було під рукою.

Ближче до природи


Головний вектор меблевих тенденцій 2022 року спрямований на довговічність. Купуючи меблі, стенка в гостиную Ви будете впевнені в її актуальності через роки. Міцність, надійність матеріалів, спокійні кольори та відтінки, фактура матеріалів надовго залишаться актуальними.

Внутрішнє облаштування будинку тепер не просто модний дизайн-проект квартири, а ціла філософія і відображення внутрішнього світу господаря. Відхід у нейтральні природні кольори та відтінки, натуральні матеріали, акцент на рослинних мотивах – все це допомагає відчувати гармонію, дає можливість вчасно перейти від робочих питань до особистих.

Спрямованість на емоційну складову, бажання відчувати, а не просто дивитися, – ось, що рухає меблевими тенденціями в наступному році. На піку популярності будуть приємні матеріали із природною текстурою.

Плавність ліній

Інтер’єрні рішення перестають бути гострими, різкими та холодними. Дедалі більше зустрічаються м’які лінії, плавні переходи, округлі форми. Будинок стає справжньою обителью спокою, рівноваги та безпеки. Простір заспокоює, захищає та надихає на нові справи.

Меблі від ProMebli.ua підбираються виходячи з запиту про загальну картину, цілісне представлення інтер’єрного рішення. Комод та кухонний гарнітур – це вже не просто місця для зберігання посуду та одягу, це багатофункціональність, зручність, баланс взаємодії людини та інтер’єру.

У 2022-му спостерігатимемо відхід від гострих кутів, різких змін горизонтальних або вертикальних напрямків. Рвана геометрія залишиться у минулому, першому плані вийдуть плавність ліній і переходів від одних матеріалів обробки до іншим. У дизайні меблів особливо актуальними будуть м’які форми, відданість натуральним текстурам та поверхням.

Модульність

Останні два роки змінили наш спосіб життя. Ми частіше залишаємося вдома для роботи чи відпочинку. Тепер ясно відчувається потреба зміни простору під настрій. Швидко та без особливих зусиль.

У модних меблевих тенденціях 2022 на основний план виходить модульная мебель. Системи зберігання, шафи, комоди, стелажі тепер легко можуть змінюватись місцями, не втрачаючи власної значущості та функціональності. Модулі можна переставляти залежно від ситуації та індивідуальної потреби будь-якого члена сім’ї. Комод може перетворитися на стильну підставку для телевізора, а журнальний столик за потреби стане робочим місцем.

Якщо зона відпочинку та роботи невіддільні одна від одної, меблі та деталі інтер’єру повинні бути затишними та практичними одночасно. Сучасний ритм життя вимагає швидкого перемикання між роботою та домашніми справами. Отже, обстановка в будинку має сприяти цьому.

Модульний підхід дозволяє підлаштовувати інтер’єр виходячи з поточних потреб. Це відкриває можливості комплектувати та облаштовувати інтер’єр навіть під найвибагливіший запит.

Багато повітря, світла, мінімалізм у кількості меблів та аксесуарів, м’які форми та прості лінії в інтер’єрі – такі основні тренди мебель днепр 2022 року. Але пам’ятайте, що Ви завжди можете порушити їх, якщо дуже захочеться!