Головна Суспільство Корисні та необхідні речі для прибирання

Корисні та необхідні речі для прибирання

Прибирання – обов’язковий елемент побуту, але далеко не всі люблять їм займатися. Але скоротити час на наведення чистоти, зробити процес легшим і навіть приємним допоможуть кілька простих речей. Саме з ними догляд за оселею стане набагато швидшим.

Губка та серветка з мікрофібри

Якщо ви любите відвідувати казино, щоб запускати ігрові автомати онлайн, вам напевно не хочеться витрачати на прибирання багато часу. Адже краще провести його за улюбленим хобі, що приносить яскраві відчуття. Щоб оперативно навести чистоту в оселі, варто мати під рукою велику губку із жорстким абразивним боком. Вона ефективно допомагає видаляти різні забруднення – крихти, клей тощо. Не менш корисною є серветка (тканина) з мікрофібри. За її допомогою дуже зручно видаляти пил та очищати вологі поверхні. До того ж мікрофібра – ідеальний матеріал для миття вікон, адже після неї не залишається розводів.

Розпилювач з водою та паперові рушники

Придбайте порожній розпилювач, наповніть його водою та залиште в доступному місті. Цей простий засіб допоможе швидко справлятися навіть із більшістю забруднень. Але це треба робити одразу, наприклад після того, як на меблі пролилася кава. Результат буде ефективнішим, якщо використовувати паперові рушники, що добре вбирають вологу і бруд.

Щітка з твердою щетиною

Якщо забруднення серйозне, губка може з ним не справитися. Тут на допомогу прийде жорстка щітка: вона здатна видаляти бруд, що в’ївся. Особливо ефективно ця річ очищає тверді поверхні: ванну, раковину, кухонну плиту, керамічну плитку тощо. Але нею можна також чистити килими, використовуючи певні засоби побутової хімії. Якщо треба дістати до важкодоступних вузьких місць, можна скористатися звичайною зубною щіткою.

Зручні віник та совок

Швабра підходить лише для вологого прибирання, а пилосос є далеко не в кожному домі. Дешевше купити зручний віник (щітку) з довгою ручкою та совок. За їх допомогою можна підтримувати оселю в чистоті, витрачаючи на підмітання лічені хвилини на день.

Чистячі засоби

Про чистячі та миючі засоби також не слід забувати, адже вони здатні видалити будь-який бруд з будь-якої поверхні. Єдина умова – правильно вибрати засіб. Для різних поверхонь – тканинних, керамічних, дерев’яних, металевих, пластикових, скляних тощо – є окремі розчини.

Прибирання за дві хвилини

Наостанок пропонуємо цікавий лайфхак, що допоможе завжди підтримувати оселю в чистоті. Суть методу полягає в тому, щоб кожний день виконувати ту чи іншу справу протягом двох хвилин, наприклад:

  • у понеділок – витирати пил;
  • вівторок – мити підлогу в одній кімнаті;
  • середу – в іншій;
  • четвер – скласти одяг у шафі тощо.

Такі маленькі завдання не обтяжують, тому їх можна виконувати будь-коли: зранку, вдень або ввечері. Якщо ви працюєте вдома, то невеличкі перерви в роботі допоможуть відволіктися та перезавантажити мозок. Через тиждень ви побачите, що прибирати майже нічого. Тобто є час зайнятися чимось іншим.