Головна Суспільство Зі “здобутками” із зони АТО повернулася в Тернопіль група співробітників СБУ

Зі “здобутками” із зони АТО повернулася в Тернопіль група співробітників СБУ

--На ротацію із району анти-терористичної операції після трьох місяців бойового чергування повернулася оперативна група УСБУ в Тернопільській області. Співробітники спецслужби виконували завдання із захисту територіальної цілісності, конституційного ладу і державного суверенітету України, боротьби із  сепаратизмом, протидіяли диверсійно-розвідувальним групам.

У стінах управління оперативників радісно зустріли члени сімей, друзі та колеги. З нагоди повернення бійців у каплиці Святого Юрія Переможця відбувся молебень. Отець Олексій з Тернопільської єпархії УПЦ-КП молитвою вшанував пам’ять усіх Героїв, котрі віддали свої життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та  незалежність України.

Начальник УСБУ розповів, що за матеріалами тернополян відкрито 14 кримінальних проваджень, з яких 6 – за ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) і  1 за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Зокрема, група затримала двох інформаторів, які збирали та передавали представнику терористичної організації «ЛНР» інформацію про розташування і маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців Збройних сил України. Під час обшуків у зловмисників вилучено друковані карти, на яких були позначені позиції сил АТО.

Наразі Управлінням підготовлено черговий зведений загін, який незабаром відбуде у район АТО для виконання завдань із захисту безпеки держави.