Головна Суспільство Зелена карта на авто для поїздки за кордон

Зелена карта на авто для поїздки за кордон

Зелена карта – страховий поліс на автомобіль, який діє за кордоном. Цю страховку мають оформляти всі водії, які залишають межі України, оскільки ОСЦПВ в інших країнах не діятиме. Україна також ратифікувала цю міжнародну угоду. Загалом вимоги правил дорожнього руху України щодо поведінки водія у разі ДТП на території України збігаються із вимогами законодавства інших європейських країн.

У які країни потрібно оформити зелену карту online, від чого захищає поліс і скільки він коштує, розберемо в цій статті.

Що таке зелена карта та навіщо її оформляти

Ця страховка працює у рамках міжнародної системи страхування цивільної відповідальності водіїв. Це той самий поліс ОСЦПВ, тільки для виїзду за кордон.

У 2022 році після початку нової фази війни в Україні, та у зв’язку із цим масовим виїздом українців у Європу, певний час можна було перетинати польський кордон на власному авто без оформлення такого полісу. Однак зараз автовласникам наявність зеленої карти для виїзду за кордон обов’язкова.

Якщо водій потрапить в аварію, то збитки потерпілому в іншій країні виплатить страхова компанія. За відсутність зеленої картки передбачено штраф.

В які країни потрібна зелена картка

У системі “Зелена карта” 48 країн-учасниць. Повний список держав, при в’їзді до яких потрібно мати міжнародну страховку ви можете знайти в інтернеті.

Зелена карта, яка поширюється на всю Європу.

Скільки коштує зелена карта

Вартість поліса залежить від терміну дії страховки, а також типу авто.

Мінімальний термін оформлення страховки – від 15 днів, максимум – 1 рік. Тобто водій може придбати страховку лише на дати своєї подорожі.

Де оформити зелену карту

Страхування необхідно оформляти заздалегідь. За непередбачених обставин є можливість купити поліс на кордоні, але в такому разі є ризик отримати фальшивий документ або переплатити. Тому зручно оформляти зелену карту онлайн, це захистить вас від ризиків.

Страховку завжди перевіряють на кордоні, тож краще не ризикувати та їхати з готовим документом.

Оформити зелену карту для виїзду в Європу ви можете онлайн на greentravel.

На нашому сайті найвигідніші тарифи на страхування авто. Розрахувати вартість страховки та порівняти різні варіанти можна за допомогою онлайн-калькулятора. Введіть тип транспортного засобу, країну покриття та термін дії поліса.

Які документи потрібні для придбання зеленої карти

Для оформлення зеленої карти онлайн буде потрібно такий список документів:

  • Паспорт страхувальника;
  • Техпаспорт.

Щоб оформити страховку онлайн, достатньо заповнити форму з особистими даними та інформацією про автомобіль.

Зверніть увагу, що у кожній країні учасники дорожнього руху мають виконувати вимоги національного законодавства та дотримуватись встановлених правил дорожнього руху цієї країни.