Головна Суспільство Добрива з відходів тваринництва. Гранулювання курячого посліду

Добрива з відходів тваринництва. Гранулювання курячого посліду

Утилізація відходів тваринництва — дуже актуальне питання для всіх сільськогосподарських підприємств.

Гранулювання курячого посліду — це один із сучасних методів переробки продуктів життєдіяльності птахів, який допоможе зробити звичайну птахофабрику безвідходним прибутковим виробництвом, що відповідає вимогам СЕС.

Чому гранулювати курячий послід вигідно?

Гранулювання курячого посліду має безліч переваг порівняно з послідом у природній формі та хімічними добривами:

  1. Гранули можуть зберігатись практично необмежений час без втрати властивостей.
  2. Продукт можна легко транспортувати.
  3. Гранульований послід вбирає вологу під час дощів та поливу і потім, коли земля пересихає, віддає її рослинам.
  4. Поступове розкладання гранул подовжує корисний ефект від їхнього застосування. Поживні елементи надходять у ґрунт не одночасно, а по мірі розпаду пелет, тому рослини отримують тривале підживлення та не накопичують нітрати.
  5. Використовувати гранульовані добрива з відходів птахівництва набагато простіше, ніж дозувати порошкоподібні мінеральні добрива.

Етапи гранулювання курячого посліду

Утилізація відходів тваринництва складається з кількох етапів:

  1. Оперативне накопичення, компостування та обробка сировини.
  2. Сушіння та подрібнення. Оскільки пташиний послід має підвищену вологість, масу необхідно просушити в сушильному комплексі до вологості 12-14% та подрібнити до потрібної фракції. Такий комплекс складається з сушильного барабана та теплогенератора, що постачає гаряче повітря.
  3. Гранулювання курячого посліду. За допомогою транспортера просушений та подрібнений матеріал передається у приймальний бункер гранулятора, звідки надходить до змішувача, а потім — до пресової камери. Там під впливом великого тиску та високої температури формуються тверді гранули, які мають вигляд циліндрів певної довжини та діаметра.
  4. Охолодження. Щоб гранули зберегли свою форму, їх потрібно охолодити до температури навколишнього середовища. На виході з гранулятора продукт транспортером переміщується до охолоджувальної колони. Там за рахунок циркуляції холодного повітря температура грануляту знижується. З колони виходить готовий продукт, готовий до фасування.
  5. Упаковка. Фасування продукту може виконуватись у роздрібну упаковку або біг-беги. Необхідна кількість продукту відміряється ваговим дозатором. Гранульовані добрива з відходів птахівництва невибагливі у зберіганні, необхідно тільки забезпечити сухе місце, що добре провітрюється.

Компанія BIOsmartex виробляє обладнання для екологічної утилізації відходів тваринництва, що враховує усі особливості сировини та надає можливість отримувати добрива з відходів птахівництва та біопаливо у промислових обсягах.