Головна Суспільство Дизайн спальні – як вибрати ідеальні меблі?

Дизайн спальні – як вибрати ідеальні меблі?

Спальня призначена не лише для сну. Вона має значно більше значення. Для багатьох це особистий тихий оазис і маленький куточок щастя. Ось чому вибір дизайну для цієї зони такий важливий. Дизайнери інтер’єру пропонують звернути увагу на комплексні рішення, такі як модульні меблі для спальні. Це можуть бути як готові комплекти, так і окремі одиниці, наприклад, шафа, комод, тумба та інше.

Перш ніж вирушати за покупками, фахівці рекомендують продумати та візуалізувати усі елементи майбутнього дизайну спальні. Але з чого почати?

Виберіть свій колір

Вибираючи кольори меблів до спальні, будьте уважні. Віддайте перевагу світлим відтінкам, наприклад, бежевим. Що стосується темних кольорів – вони мають тенденцію домінувати у просторі, тому будуть доречними лише у великих приміщеннях. Щоб простіше було визначитися з відтінками, подумайте про те, якого кольору плануються стіни та підлога у спальні.

Експерти радять уникати занадто яскравих кольорів у цій зоні. Однак якщо все ж таки хочеться соковитості – можна використовувати барвисті елементи декору.

Планування меблів у спальні

Підготовка планування простору та його особливості – цим важливим факторам потрібно обов’язково приділити увагу. Наприклад, якщо спальня мансардна, вона вимагає зовсім іншого підходу, ніж стандартна кімната. Важливо розрахувати необхідні розміри меблів з урахуванням габаритів приміщення. Воно не повинно бути нагромадженим, щоб зберегти затишок та почуття комфорту.

Крім ліжка, яке обов’язково має бути в спальні, як правило є необхідність у тумбах, комоді. Щодо шафи, то тут думки експертів розходяться – одні стверджують, що їй не місце у спальні, інші навпаки. Як би там не було, вирішувати вам – якщо ви звикли до того, що ваші речі поряд і вам так зручно, то не слід відмовлятися від свого комфорту.

Вибір стилю спальні

Стиль спальні – справа дуже індивідуальна. Експерти рекомендують вивчити готові дизайнерські рішення на просторах мережі або заглянути в меблевий салон, щоб розглянути запропоновані варіанти.

Модульна шафа для спальні зазвичай є скоріше функціональним предметом, ніж виразом індивідуальності та елегантності. Багато хто вибирає один із двох типів шаф: у традиційному чи сучасному стилі. Традиційні шафи були створені для зберігання одягу та аксесуарів. Шафи в сучасному стилі дозволяють продемонструвати красиві елементи декору і виступають частиною інтер’єру. А іноді можуть стати навіть справжньою родзинкою дизайну.

Настінний декор у спальні заслуговує на окрему увагу. Наприклад, картини, фотографії, малюнок прямо на стіні або гра світла – все це важливі акценти, які додадуть індивідуальності вашій спальні.