Головна Суспільство Декорування тортів – як використовувати кондитерські насадки

Декорування тортів – як використовувати кондитерські насадки

Якщо ви вирішили всерйоз займатися приготуванням тортів і інших десертів, необхідно подбати про спеціальні аксесуарах. Перш за все, мова йде про кондитерських насадках, які зустрічаються в арсеналі кожного кондитера. Без цього нехитрого інвентарю в формі конуса укупі з кондитерськими мішками і шприцами неможливо прикрасити ні невелике тістечко, ні величезний торт. Всі ці пристосування є резервуаром для солодкої маси, будь то глазур, крем і т.д.

Види кремів, використовуваних для декорування

Зрозуміло, основний акцент робиться на смакові якості продукту. Однак про прикрасу десерту забувати теж не варто. Важливою частиною будь-якого торта є кондитерський крем. Крім декоративної, він виконує ще функцію просочення. Існує величезна кількість різних видів крему, які застосовуються в кондитерській сфері для прикраси тортів:

  • масляний (має гладку блискучу поверхню, є дуже легким за консистенцією);
  • білковий (досить примхливий, зате легко піддається ліпленню); заварний (відрізняється нейтральним смаком, чудово поєднується з добавками у вигляді ванілі, кави, кориці і навіть коньяку);
  • вершковий (для приготування використовують спеціальні кондитерські або рослинні вершки);
  • шоколадний (завдяки своїй густоті і щільності прекрасно захищає поверхню);
  • Шарлотт (ніжний і вишуканий, прекрасно підходить для виготовлення святкового декору у вигляді трояндочок);
  • сирний на маслі (відмінно вирівнює поверхню і бічні частини торта, може використовуватися в якості прошарку);
  • Чіз (при використанні у вигляді прошарку бажано додатково добре просочити коржі).

Це тільки незначна частина з усіх існуючих видів кремів для декорування тортів і інших кондитерських виробів. Рецепти їх приготування можна знайти на спеціальних сайтах.

Види кондитерських насадок

Як вже було сказано вище, всі ці пристосування мають конусоподібну форму. Вони мають два отвори різного діаметру. З боку більшого отвору до насадки приєднується шприц або мішок з кремом усередині. У процесі роботи він видавлюється через менший отвір конуса на прикрашаємо поверхню. Воно має мереживну форму, що дозволяє надавати видавлюваної солодкої масі бажану форму. Грамотно підібрані насадки дозволяють прикрашати торти різними візерунками та малюнками. Виробники пропонують багато їх видів, але є кілька основних, рекомендованих професіоналами. До найбільш популярних відносяться такі пристосування:

  • «Пелюсток» або «» Листочок »з V-подібним наконечником або вирізкою крихітного розміру посередині;
  • «Рюші»;
  • «Астра»;
  • «Хризантема»;
  • «Травка».

В арсеналі кондитера обов’язково наявність звичайних насадок круглої форми з дірочкою маленького діаметру на кінці для малювання, нанесення написів, створення ажурного декору. Також затребуваними є зірчасті насадки у вигляді відкритої або закритої зірки.

Де купити

Ці важливі елементи в роботі кондитера в великому асортименті представлені в інтернет-магазині «тортіно». Ми пропонуємо своїм клієнтам кондитерські насадки популярних українських і зарубіжних виробників. Інструменти надійні, з ними зручно працювати навіть початківцям кондитерам. При цьому коштують вони зовсім недорого.
Замовити будь-яку обрану в каталозі позицію можна онлайн прямо на цьому сайті або по телефону (номери вказані в розділі «Контакти»). Через 1-3 дні покупка буде доставлена в будь-який населений пункт України.