Головна Суспільство В чому цінність жирних кислот Омега-3?

В чому цінність жирних кислот Омега-3?

Певно всіх дітей батьки намагалися нагодувати риб’ячим жиром — люди старшого покоління пам’ятають його неприємний запах та присмак. Така неприємна субстанція дуже цінна для дитячого, а також і для дорослого організму, адже супроводжує всі життєво важливі процеси. Сучасні технології дозволили створити добавки Омега-3 у вигляді капсул, які дуже легко вживати.

Функції Омега-3 в нашому організмі

Під назвою Омега-3 зібрано декілька жирних кислот, деякі з них можуть вироблятися в організмі, інші ми споживаємо лише з їжею. Найбільше жирних кислот міститься в морській рибі, однак не завжди ми можемо збалансувати раціон, щоби отримувати достатньо цих цінних речовин. Добавки Омега-3 мають чітке дозування, тому повністю покривають добову норму жирних кислот.

Головна перевага жирних кислот Омега-3 це профілактика серцево-судинних захворювань. Це відбувається за рахунок таких механізмів:

  • підвищення концентрації ліпопротеїнів високої густини, які ще називають «добрим» холестерином;
  • зниження рівня тригліцеридів;
  • нормалізація артеріального тиску;
  • запобігання формуванню атеросклеротичної бляшки;
  • зменшення ризику відривання бляшки від поверхні судин;
  • зниження ризику появи аритмій.

Корисні жирні кислоти Омега-3 для лікування різних ментальних розладів. Наприклад, при депресивних розладах спостерігається зниження в крові рівня саме цього типу жирних кислот. Вживання добавок риб’ячого жиру може покразити симптоми біполярного розладу, шизофренії. Також жирні кислоти Омега-3 сповільнюють процеси старіння мозку.

Популярні добавки для дітей та дорослих

Жирні кислоти Омега-3 випускаються в різних формах — найпоширенішими вважаються капсули, однак можна зустріти добавку і в рідкому вигляді.

NOW Omega-3

Однією з найпоширеніших добавок вважається All In One Omega 3 з вітаміном D3, від бренду Puritans Pride. Добавка випущена в форматі гелевих капсул, які легко ковтати, їхня оболонка швидко розчиняється під дією шлункової кислоти. Регулярний прийом цих капсул покращує розумову активність, створює позитивні умови для роботи серця та судин, поліпшує загальний психічний стан. Жирні кислоти добуваються з лосося, не містять ртуті.

Якщо ви шукаєте добавки для дітей, зверніть увагу на Oslomega Kids Cod Liver Oil. Це жир печінки тріски в рідкій формі, проте в нього немає рибного присмаку, натомість є приємний полуничний смак. Ця добавка забезпечує стабільний розвиток нервової системи, підвищує мозкову активність.

Не всі діти люблять пити жир, навіть з гарним смаком, тому ви можете обрати жувальні цукерки. Серед цієї групи має попит добавка California Gold Nutrition Children’s DHA.

Смачні цукерки зі смаком полуниці та лимона містять жирні кислоти Омега-3, отримані з дикої арктичної тріски. Цукерки створені з природного (не бичачого) желатину, не містять глютену, сої.

Обрати добавку жирних кислот Омега-3 вам допоможуть у магазині MonsterLab на сайті https://monsterlab.com.ua/, для дитини чи дорослого, .