Головна Суспільство В Башуках на Кременеччині семінаристи УПЦ МП шукали сюжет для Кісельова

В Башуках на Кременеччині семінаристи УПЦ МП шукали сюжет для Кісельова

11216014_829924790410021_2107638250_nУПЦ продовжує щедро «підкидати дров» у ситуацію довкола переходу ряду релігійних громад, переважно на півночі Тернопільської області, в структуру УПЦ-КП.

2 травня Кременецький благочинний УПЦ о.Василій звернувся в звернувся в міліцію із заявою про те, що 03.05.2015 невідомі спробують захопити храми УПЦ у ряді населених пунктів Кременецького району, насамперед у с.с. Башуки та Колосова, громади яких практично одностайно вирішили перейти до УПЦ-КП. Парадокс в тому, що Московський патріархат звинувачує у «спробах захоплення храмових споруд» людей, які їх збудували, а вказана заява від отця була направлена виключно на подальше нагнітання ситуації довкола переходу громад під юрисдикцію УПЦ-КП. Одночасно, на недільне Богослужіння в с.Башуки прибуло «підсилення» місцевій громаді у 20 осіб з числа семінаристів УПЦ та супроводжуючих їх осіб. Після приїзду гості одразу ж зайняли пости біля кожного виходу з церкви, а після закінчення літургії стали живою стіною перед центральним входом, поки батюшка зачиняв двері. Жителі села обурились несподіваним візитом «гостей». На подвір’ї церкви зчинився галас, під акомпанемент співу «церковнослов’янською» мовою (іншими словами – російською) від семінаристів Московського патріархату. Чому ви приїхали до нас? Хто вас сюди позвав? Люди не могли зрозуміти чому за майже 30 років, вперше стався такий вияв душпастирської любові, саме тоді коли громада вже реєструє статут УПЦ-КП.

Практично кожен другий семінарист знімав місцевих жителів на відео, певно очікуючи на погрози та стусани в свою адресу, бійки між опонентами. Така картинка про утиски УПЦ на Тернопільщині, тиражувалася б на проросійський ресурсах не один тиждень. Якби у «московитів» все вийшло як вони задумали, можливо і самий чесний журналіст Расея-ТВ Дмітрій Кісільов колись би прославив Башуки з Кременеччини, як край «злобних бандаравцев», які розправляються з «рускими православними».