Головна Суспільство Активістка Сюзанна Матійчик потребує допомоги

Активістка Сюзанна Матійчик потребує допомоги

Влітку у неї мало бути весілля… Активістка тернопільського осередку ВО «Автомайдан», 28-річна Сюзанна Матійчик, як і всі дівчата, мріяла про білу сукню та свято. Натомість швидко «розписалась» з чоловіком напередодні першої операції в Ізраїлі. Мрії про свято перекреслило слово «онкологія»… Відколи почалась Революція Гідності – вона завжди була з нами, – розповів голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – «Зникла» приблизно півроку тому. Ми не розуміли, що коїться. У неї весь час з’являлись нагальні справи… Нікому і ні слова не говорила про свої проблеми. Сьогодні ми дізнались, що життя нашої Сюзі – в небезпеці, пише 20 хвилин.
Ліпити вареники чи пряники пекти, аби виручити гроші для армії – вона в перших рядах. Першою відгукувалась, коли пораненим солдатам була потрібна допомога. Акції протесту – її завжди і всюди було повно, кажуть друзі-активісти.

Ми мусимо допомогти і врятувати їй життя! – каже Ігор Василів. – Лік йде на дні. Просимо всіх долучатись. Ця людина, незважаючи на свій юний вік, дуже багато зробила для України. Допоможіть і ви їй! Ми вже почали збір коштів, але всю суму нам зібрати не під силу.

Проблеми почались близько півроку тому. Дівчина, перебуваючи за кордоном, випадково зачепила родимку на нозі. Та почала рости. Щойно повернулась до Тернополя – одразу пішла на консультацію до онколога. Лікарі запідозрили, що це меланома. В той же день Сюзанні почали робити опромінення, аби зупинити ріст, – розповіла сестра дівчини Ірина Мазур. – За кілька днів призначили операцію у Тернополі. Перші аналізи показали, що все добре. Однак, другі підтвердили: на молекулярному рівні утворення швидко розростається. Хіміотерапію відкидали, щоб не вбивати весь організм. Тоді родина знайшла вихід на одну з Ізраїльських клінік, де погодились обстежити Сюзанну. Тамтешні медики запропонували процедуру, яка покаже, чи немає наявності онкоклітин у вузлах. Зробили операцію, яка з діагностикою обійшлась в 20 тис. доларів, – розповіла сестра. – Коли Сюзанна вже була на Україні, прийшли результати аналізів, які показали, що це був згусток онкоклітин. І призначили чергову операцію – вже на початку квітня.

Лише саме оперативне втручання коштує 22 тис. доларів. Ще потрібні гроші на перебування в країні, лікування. Родина вже зібрала близько 10 тис. доларів. Це питання життя і смерті, – сестра на мить зупинила розмову. Жінка на тому кінці дроту плакала та ніяк не могла опанувати себе. – Я всіх благаю: допоможіть врятувати життя нашій дівчинці!

Довідка Контактний тел. сестри Іри: 097-460-50-79. Картка ПриватБанку 5168 7423 4311 5196, Матійчик Анжела Володимирівна (мама дівчини).   Фото 1 з 4 