Головна Суспільство Інструкція: як дитині стати на гіроборд

Інструкція: як дитині стати на гіроборд

Досить молодим, але динамічним електричним транспортом є гіроскутер. Двоколісний пристрій користується особливою любов’ю серед дітей та підлітків. Компактний, прохідний та доволі швидкий гаджет можна опанувати за 15 хвилин. Але перш ніж стартувати, варто освоїти правила керування задля безпеки дитини.

З чого почати?

Перше та найважливіше — вивчення інструкції. Зазвичай цей етап ігнорується, втім не рекомендуємо цього робити. Є різні гіроскутери, тому важливо уважно вивчити, як саме керувати тією чи іншою моделлю. Обираючи варіант для дитини, враховуйте технічні характеристики, які формують якість та вартість гіроборда. Перевірте пристрій перед використанням на наявність несправних деталей або пошкоджень.

Принцип роботи гіроскутера

Цей вид транспорту здатен розвивати швидкість до 15 км за годину, та починати варто з мінімальних рухів. Слід розуміти, що увімкнений гіроборд поїде, як тільки обидві ноги опиняться на дошці. Аби убезпечити дитину, варто робити все послідовно і спочатку на власному прикладі:

  • запустіть гаджет, натиснувши кнопку на панелі збоку або знизу;
  • поставте одну ногу і дочекайтеся спеціального індикатора;
  • підніміть другу ногу й будьте готовими до руху;
  • контролюйте рівновагу та не робіть різких рухів;
  • тримайте баланс та зігніть ноги в колінах, нахилившись вперед;
  • керуйте за допомогою власного тіла – легкий нахил вперед змушує транспорт їхати, а повернення в початкову позицію зупинить його;
  • для розворотів перенесіть центр ваги на ліву чи праву ногу при потребі.

Це загальні принципи руху. Щоб освоїти гіроборд, достатньо трохи практики й володіння власним тілом, завдяки якому і рухається пристрій.

Правила безпеки для дітей

Після того, як ви освоїте електричного друга, поділіться досвідом з дитиною. Перш за все, підготуйте захисне спорядження для голови, колін і ліктів. Виберіть місце для катання з рівною сухою поверхнею, де немає скупчення людей чи техніки. Поясніть та покажіть принцип пересування гіроборда. Важливо, щоб дитина не робила різких рухів і не набирала відразу швидкість. Страхуйте за руку при неконтрольованому русі. Кілька хвилин практики мають дати потрібний результат перед самостійною поїздкою. До того ж це весело проведений час з рідними.

Додаткові поради

Ставати на вимкнений пристрій заборонено, бо це неминуче призведе до падіння. Важливо слідкувати за станом зарядки. Зазвичай її вистачає на відстань до 30 км. Після вивчення базових правил руху можна пробувати цікаві трюки чи танці. Щоб здійснити поворот на 360⁰, достатньо однією ногою податися вперед на пальці, іншою — на п’ятку. 

Гіроборд став не просто засобом для пересування, а яскравим вираженням свого власника. Обрати стильний та потужний гаджет для свого чада можна на Allo.ua, де представлені яскраві та мінімалістичні дошки на будь-який смак.