Головна Суспільство Індійська косметика: що обов’язково варто спробувати

Індійська косметика: що обов’язково варто спробувати

Останнім часом серед жінок велику популярність набирає аюрведична косметика. Проте багато хто з цим нововведенням ще не знайомий і не розуміє, чим така косметика відрізняється від звичайної. Насамперед, індійська косметика створюється на основі натуральних та природних компонентів, які доглядають за шкірою обличчя та тіла, волоссям та зубами.

Особливості індійської косметики

Найчастіше за все до складу індійської косметики входять не популярні інгредієнти, а лише ті, які є виключно на території Індії. Найчастіше це чорний кунжут, тумерик, амла. Абсолютно всі компоненти індійської косметики відповідають наступному:

  • Це природна база, основними компонентами індійської косметики є олії, екстракти та витяжки і повністю відсутні тваринні жири та силікони. 
  • Відсутність у складі консервантів.
  • Великий склад – ви ніколи не знайдете засіб, до складу якого буде входити одна чи кілька рослин, це завжди буде якийсь збір, до того ж рослини будуть підібрані таким чином, щоб максимально активно взаємодіяти між собою. 

Найпопулярніша індійська косметика

Всі засоби аюрведичної косметики можна поділити на кілька типів:

  • Для догляду за шкірою – ринок пропонує великий вибір очищаючих засобів, кремів, мил та скрабів.
  • Засоби для макіяжу – здебільшого це підводки та пудри, виготовлені виключно з натуральних компонентів. 
  • Для догляду за волоссям – це можуть бути звичайні шампуні та кондиціонери, до яких ми звикли, або ж спеціальні порошки, з яких перед миттям волосся потрібно зробити суміш.
  • Для догляду за зубами – ідеально білі зуби та здорові ясна з індійською косметикою – це дуже легко!

Тепер давайте розглянемо засоби, без яких свій догляд за тілом не уявляє жодного індійська красуня:

  1. Засоби для волосся 

Індійські шампуні по праву можна назвати окремим видом мистецтва, можна найти шампуні для різних типів волосся з різним ефектом. До речі, не дивлячись на те,  що косметика повністю натуральна, вона бюджетна. Також індійські жінки активно використовують олії для волосся, якщо ми користуємось здебільшого кокосовою олією, то вони олією індійського агрусу. Таким чином волосся починає швидше рости.

  1. Засоби для очистки 

Серед косметичних засобів окреме місце посідають засоби, які використовуються для очищення шкіри обличчя. Також багато засобів мають протизапальний та антибактеріальний ефект, їх можна використовувати навіть для чутливої шкіри.

  1. Засоби для зубів

Практично всі індійській засоби для зубів мають відбілюючий ефект та протизапальну дію. Крім цього, вони зупиняють розвиток карієсу та видаляють зубний наліт.