Головна Суспільство Ігор Чорний: В області працює більше таборів, ніж планувалося

Ігор Чорний: В області працює більше таборів, ніж планувалося

З 1 червня 2017 року в області розпочалася кампанія на проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Так, свою роботу розпочали 106 таборів з денним перебування (при запланованих 73), 277 мовних таборів (при запланованих 257), 4 заклади праці та відпочинку, а також 8 стаціонарних заміських оздоровчих закладів. Про це повідомив начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний під час щотижневої відео-наради з головами райдержадміністрацій.

За його словами, враховуючи те, що в області розпочали свою роботу більше таборів, ніж планувалося, то станом на 30 червня 2017 року оздоровленням та відпочинком уже охоплено 22 284 дитини шкільного віку, що становить 18,7% від загальної кількості дітей, в тому числі 2 420 дітей охоплено оздоровчими послугами, а 19 880 – відпочинковими.

Водночас, як зазначив Ігор Чорний, на проведення оздоровчої кампанії 2017 року передбачено близько шести мільйонів гривень з обласного бюджету, з яких 5 млн. 200 грн. виділено відділу сім’ї та молоді, а 380 тис. грн. – управлінню освіти й науки. Місцевими бюджетами на проведення оздоровчої кампанії передбачено понад три мільйони гривень та 280 тис. грн. виділено  на підготовку дитячих таборів. Понад півтора мільйони гривень на оздоровлення дітей виділено також із бюджетів об’єднаних територіальних громад. Утім, незважаючи на те, що в області є 36 ОТГ, кошти на оздоровлення дітей виділено лише у 20-ти.

«Крім цього, за кошти обласного бюджету відділом сім’ї та молоді облдержадміністрації уже було закуплено 1 360 путівок для дітей пільгових категорій. Дані путівки розподіляються на районні державні адміністрації, міста обласного значення та об’єднані територіальні громади області, які звертаються у відділ сім’ї та молоді облдержадміністрації за путівками. Це, зокрема, Підволочиська та Скалатська громади», – підкреслив Ігор Чорний.