Головна Суспільство Як піклуватися про домашнього улюбленця в час війни? Декілька порад від спеціалістів

Як піклуватися про домашнього улюбленця в час війни? Декілька порад від спеціалістів

Залишаючи рідні домівки, більшість турботливих господарів беруть тварин з собою. Адже вони вважаються частиною сім’ї, їх повноцінними членами. Ті, хто відмовився покидати рідні стіни, рятуються укриттями. Звичайно, в таких тривожних ситуаціях варто подбати й про тварин. Їх потрібно також захистити.

Товари для тварин першої необхідності: що варто підготувати перед виходом з дому під час війни?

Багатьох дбайливих господарів, які планують покинути рідну домівку, цікавить, який догляд для тварин потрібен першочергово. І це дійсно важливо, адже в дорозі чи укритті знайти необхідні товари буває вкрай важко, а іноді просто неможливо. Ітак, щоб тварина почувала себе комфортно, фахівці, що працюють в зоомагазині Дог, рекомендують підготувати наступні товари:

  • сухі корми для собак,котів;
  • воду;
  • мисочки;
  • улюблені іграшки;
  • повідець, нашийник, переноску (також можна прикріпити жетон з контактними даними господаря в разі втечі тварини);
  • лежанку та теплий плед;
  • пакет з наповнювачем для туалету;
  • антибактеріальні й антисептичні засоби, (перекис, хлоргексидин, йод) бинт, марлю, вату, ліки від діареї, заспокійливі препарати (у разі панічної атаки);
  • документи на тварину.

Обираючи сухий корм для собак, варто надавати перевагу вже перевіреній продукції. Адже реакція організму тварини може бути неочікуваною. Щоб уникнути неприємних ситуацій, слід купити сухий корм для собак на сайті dog.com.ua. Фахівці пропонують виключно сертифіковану продукцію, яка позитивно впливає на стан здоров’я і настрій домашнього улюбленця. Не варто забувати і про воду, адже без неї прожити неможливо. Рекомендується зробити запас в об’ємі 2 літрів, адже невідомо, коли буде можливість отримати ще рідини. Щоб улюбленець не сумував, рекомендується спакувати такі товари для тварин, як іграшки. Їх може бути декілька. Головне, щоб вони подобались чотирилапому улюбленцю. В бомбосховищах чи в дорозі дуже важливою є переноска. Також неможливо обійтись без повідка та нашийника. Щоб мінімізувати навантаження на шию собаки, варто обирати шлейки. Ці та інші зоотовари купити пропонує зоомагазин Дог.

Догляд за тваринами під час екстремальної ситуації повинен бути особливим. Фахівці з магазину Дог рекомендують знати наступне:

  1. Собаку не можна тримати на прив’язі. Тварина може пробувати вириватись і задушити себе.
  2. Коти відчувають себе комфортніше і безпечніше в переносках.
  3. Під час вигулу не можна спускати собаку з повідка, так як вона може у розпачі втікти.
  4. Щоб відволікти чотирилапого друга, варто з ним гратися і спілкуватися.
  5. У разі гострої панічної атаки слід дати тварині заспокійливі ліки.

Зоомагазин Дог впевнений, що ці поради неодмінно спростять життя як самої тварини, так і її власника. Прислушавшись до них, господар може бути впевненим у безпеці та захищеності свого домашнього улюбленця.

Зоотовари купити в магазині Дог – забезпечити тварині ідеальні умови під час війни!

Потрібно купити товари для тварин? Здійснити їх замовлення пропонує інтернет магазин зоотоварів Дог. Тут представлений широкий асортимент продукції, яка неодмінно пригодиться під час втечі з дому в період війни. Всі товари сертифіковані, оскільки магазин напряму співпрацює з виробниками та їхніми офіційними дистрибюторами. Завдяки цьому і немає націнок, що дає можливість зекономити. А якщо виникли питання чи сумніви, то даною інформацією слід поділитися з досвідченими фахівцями. Вони залюбки нададуть допомогу і порадять, що краще обрати в тих чи інших випадках.