Головна Суспільство Як обрати одяг для зимової риболовлі

Як обрати одяг для зимової риболовлі

Одяг на змову риболовлю підбирається в залежності від погодних умов та запланованого рівня активності рибалки на водоймі. Мерзнути і постійно намагатися зігрітися на риболовлі замість лову риби – погана перспективи. Але ще гірше – сильно спітніти взимку за активних діях, а потім здорово замерзнути при зниженні рухової активності. Це прямий шлях до лікарні. Крім оборони від суворих умов середовища, спорядження банально підбирається за зручністю.

Гарний зимовий костюм nachasi.com у моменти активного клювання просто не помічаєш на собі, він нічим не тяжить, не заважає. Для риболовлі у дощову погоду з температурою близько нуля потрібен інший підхід, ніж до одягу при зимовому лові у тридцятиградусний мороз.

Досвідчені рибалки знають, що в суворих зимових умовах найефективніший захист від негативних факторів середовища дає дотримання принципу шарів.

Набагато зручніше та практичніше скласти комплект з декількох тонших елементів, замість того, щоб просто напнути важкий кожух, в якому ходити важко. Як перший шар використовується або чиста бавовняна білизна, або спеціальна термобілизна.

Наступний рекомендований рівень – фліс. Відмінне рішення – спеціальні зимові флісові костюми. Ці два шари – базові для будь-якої погоди взимку.

При сильному морозі між флісом та термобілизною одягається тепла вовняна білизна. Готовність до різних температурним умовам змінюється у внутрішніх шарах, прибираючи чи додаючи щось за погодою.

Основна ідея – паропроникність усієї системи, хоча б до рівня зовнішнього шару. Тоді можна і добряче попрацювати на льоду, не боячись спітніти. Ця система набагато практичніша, дешевша, ніж ціла шафа різного спорядження для різних погодних умов.

Зимовий рибальський костюм – останній бар’єр між організмом і середовищем взимку, що захищає безпосередньо від холоду та морозу.

Зараз, щоб одягнутися, як то кажуть, з ніг до голови не обов’язково збирати костюм частинами. NORFIN представляє всю лінійку одягу та взуття необхідного для зимового риболовлі. Товар цього бренду відповідає високим вимогам якості.

Рибальський костюм для зими у найбільш практичному виконанні – це комбінезон, напівкомбінезон із курткою (може бути ще третій елемент – жилет). Така конфігурація максимально захищає взимку від вітру низ спини, поперек.

Для менш суворих умов підійдуть звичайні утеплені штани, довга куртка, що закриває поперек.