Головна Суспільство Що таке техпластини та де їх застосовують?

Що таке техпластини та де їх застосовують?

Техпластина – один з найбільш поширених і популярних виробів з гуми. Великий попит даного типу гумотехнічних виробів обумовлений широкою сферою їхнього застосування. Технічні пластини застосовуються всюди – від килимків в ванних кімнатах або салонах машин, до підприємств як амортизатори та різні ущільнювачі або пластина резина трансформаторная купить.

Техпластини виготовляються на основі каучуку. Залежно від необхідних характеристик і призначення в складі присутній вміст латексу та інших компонентів. Виріб повинен бути стійким до різких перепадів температур, володіти тепло і звукоізоляційними властивостями.

Техпластини можуть виготовлятися формовим (лиття) і неформовим способом. При литті використовують метод формування в прес-формах і метод високого тиску. При неформовому методі відбувається вулканізація екструзії суміші гуми в спеціальних ємностях.

Види техпластин

Види пластин zetflex.com.ua розрізняються залежно від того типу матеріалу, який використовується при виготовленні продукції. Додаючи різні домішки, виробник може отримувати різні специфічні властивості продукції, відповідно, маркуючи виріб.

Отже, маркування виробу підкаже, яка саме техпластина перед вами:

Техпластина буває

МБС – позначає маслобензостійкість виробу. Техпластина МБС стійка до випадкового або цілеспрямованого потрапляння на неї масел і нафтопродуктів. При впливі агресивного середовища вона не розбухає, не втрачає гнучкості та еластичності.

ТМКЛ – позначає стійкість до впливу тепла, морозу, кислот і лугів. Подібна техпластина служить сировиною для виробництва ущільнювачів, прокладок і настилів, які експлуатують в суворих кліматичних умовах.

Застосування техпластин

Техпластина використовується в багатьох галузях промисловості, завдяки широкому діапазону властивостей. З техпластини ZetFlex виготовляють такі популярні і широко поширені вироби:

  • Діелектричні гумові килимки – вони встановлюються на електроустановках і являють собою додатковий захист від ковзання.
  • Автомобільні килимки і доріжки – вони застосовуються в якості покриття на різному транспорті (автомобілі, тролейбуси, автобуси) та в побуті. Рельєфна поверхня лицьової сторони перешкоджає ковзанню, навіть якщо доріжку рясно намочити. Для автомобілів килимки випускається відповідно до моделей.

При зберіганні до експлуатації технічні пластини не повинні піддаватися різного роду деформаціям і негативному впливу середовища. Зберігати їх бажано в заводській упаковці, яка виключає потрапляння прямого сонця, масла, гасу і нафтовмісних продуктів.