Головна Суспільство Що робити якщо ви підчепили вірус?

Що робити якщо ви підчепили вірус?

Імунітет – головний захисник організму і йому теж потрібні тренування для підтримки його в тонусі. Ми зібрали найпростіші та найдієвіші способи та розповімо про них Вам.

1. Харчуйтеся збалансовано. Зміцнити імунну систему можна за правилами здорового харчування. Урізноманітніть свій раціон фруктами, овочами, злаками, забезпечте організму всі необхідні поживні речовини та вітаміни. Додайте в їжу спеції та прянощі, такі як кориця, імбир, каррі, куркума, що мають антибактеріальні та противірусні властивості.

2. Пийте більше води. Вода, при всій своїй доступності, має безліч корисних властивостей, і зміцнення імунітету – не виняток! Тримати організм у бойовій формі можна, зберігаючи потрібний баланс рідини в організмі, а саме 2 літри на добу. Поставте собі нагадування на телефоні, і пийте склянку води щоразу, коли вона зазвучить.

3. Займайтеся спортом. Під час тренування наш організм виробляє адреналін, який активує лейкоцити, покликані атакувати мікроби. Тому робимо висновок: що більше ми тренуємося, то більше наші тіла опираються мікробам!

4. Мийте руки. За день руки проходять через багато розсадників вірусів та бактерій: дверні ручки, телефон, автобусні поручні. Не давайте бактеріям шансу потрапити з рук усередину організму, мийте руки перед їдою, а протягом дня можете скористатися антибактеріальним гелем для рук.

Чим лікувати вірусні захворювання?

А коли вам все ж не вдалося уникнути потрапляння вірусів в організм скористайтеся перевірении препаратами, одним із яких є гропринозин

Цей препарат застосовують при гострих респіраторних вірусних інфекціях, вірусі вітряної віспи, герпесі, вірусі кору та інших.

Цей препарат має імуномодулюючі властивості. Зокрема, він нормалізує дефіцит або дисфункцію клітинного імунітету.

Гроприназін приймати до їди чи після?

Таблетовану форму препарату слід приймати після їди, запиваючи достатньою кількістю води. За потреби таблетки можна подрібнювати.

Більш детально про особливості застосування препарату розкаже інструкція гропринозин.

Ціна на противірусні препарати коливається в залежності від виробника та діючої речовини. Але важливо пам’ятати що той недорогий противірусний засіб, який вам можуть порадити може виявитися не ефективним при лікуванні вашого захворювання. Противірусні засоби мають вибірковість дії, саме певна група препаратів безпосередньо спрямовано лікування конкретного збудника. Саме тому варто чітко дотримуватися рекомендацій вашого лікаря.