Головна Суспільство Чому варто використовувати сигнальний пістолет?

Чому варто використовувати сигнальний пістолет?

Серед доступного розмаїття озброєння у спеціалізованих інтернет-магазинах окремо виділяються стартові револьвери та пістолети. Візуально вони практично не відрізняються від вогнепальної зброї, але в процесі використання стріляють холостими патронами. Сигнальні пістолети при спрацьовуванні дають сильний ляск і яскравий спалах. Якщо на перший погляд вам здається, що подібне знаряддя не потрібне для тих, хто проживає в місті, то розвіємо переконання деякими прикладами. 

Хто може використовувати стартові пістолети? 

Згідно з актуальним українським законодавством, придбання в особистих цілях подібного знаряддя дозволяється всім громадянам країни, щойно вони досягнуть вісімнадцятиріччя. Для зберігання і використання не потрібно отримувати спеціальний дозвіл. Достатньо лише під час купівлі продемонструвати будь-який документ, який підтвердить вік покупця. 

Попри вільний обіг сигнальних пістолетів, є кілька тонкощів використання подібного знаряддя. Заборонено використання:

  • у парках і прогулянкових зонах;
  • на дитячих майданчиках;
  • серед скупчення людей (незалежно від кількості);
  • в інших громадських місцях. 

Допускається застосування тільки в разі небезпеки або для відвертального маневру для нападників. В іншому разі порушник понесе адміністративну відповідальність. 

Коли можна використовувати стартові пістолети? 

Подібне озброєння можна використовувати і як спортивне спорядження, і для самозахисту. В обох випадках перевагою виступають яскравий спалах і гучний звук при спрацьовуванні. Але в разі змагань це просто початок відліку, який помічають усі учасники. А під час самозахисту потенційні грабіжники можуть злякатися як візуального вигляду пістолета (який практично не відрізняється від вогнепального), так і самого пострілу. 

Сигнальний пістолет — також чудовий варіант відлякування вуличних бродячих псів, які можуть збиватися в зграї та нападати на беззахисних людей. Одного пострілу достатньо, щоби змусити подібне скупчення тварин втекти. Щоб не переживати про якість використовуваної зброї, варто купувати її в перевірених інтернет-магазинах, наприклад, One-Click.