Головна Суспільство Тюнінг автомобіля своїми руками

Тюнінг автомобіля своїми руками

Перефразовуючи всім відомий вираз, скажімо «тюнінгу всі покоління покірні». Адже насправді покращити свій автомобіль намагаються і старі, і молоді. Тюнінгом «хворіють» практично всі автомобілісти, незалежно від віку та соціального статусу.

З людьми забезпеченими все просто – вони складають список вимог, знаходять фірму, що влаштовує їх, віддають майстрам автомобіль і чекають результату. Самі ж майстри впевнені, що тюнінг не робиться на останні гроші і фінансову винагороду за свою роботу беруть чималу. Але якщо грошей впритул, а так хочеться зробити улюблену машину особливою, єдиний вихід – тюнінг автомобілів своїми руками, а допоможе цьому TopTuning https://toptuning.ua/ — сайт де є все для тюнігу.

Самостійне виготовлення бампера

Маючи досить прямі руки, ентузіазм та фантазію, можна зробити практично все – від обважування до турбонадуву. У першому випадку для виготовлення ексклюзивного бампера знадобляться:

  • монтажна піна;
  • склотканина;
  • епоксидний клей;
  • скловолоконна шпаклівка.

Щоб вироби були симетричними, потрібно виготовити шаблони. Далі виріб шпаклюється, ошкурюється і покривається кількома шарами склотканини, змащеною епоксидкою. Після висихання епоксидки поверхню потрібно знову відшліфувати, зашпаклювати тонким шаром, і після фінішної обробки наждачкою загрунтувати і пофарбувати.

Роботи всередині салону

Надати панелі приладів оригінальний і яскравий вигляд допоможе світлодіодне підсвічування приладів. Виготовити її – пара дрібниць. Потрібно:

  • світлодіодна стрічка;
  • викрутка;
  • плоскогубці;
  • паяльник.

Ніщо так не прикрашає салон автомобіля, як якісне шкіряне оздоблення, кольори якого обрані зі смаком.

Замінити в автомобілі крісла водія і пасажира не складно. Попрацювати, звісно, доведеться, але все можна зробити своїми руками у власному гаражі. Штатні крісла можуть не влаштовувати. Якщо, наприклад, водій досить великий, то штатна бічна підтримка може упиратися йому в боки, що не додає комфорту. Тому можна підібрати собі крісла – головне щоб підходило кріплення.

Шумоізоляція кузова

Самостійно можна зробити і шумоізоляцію кузова. Розібравши двері та салон, озброюємося клеєм та вібропластом та проклеюємо їх зсередини. Окрему увагу варто приділити дверям – їх не тільки потрібно проклеїти з внутрішньої сторони, а й закрити технологічні отвори, що не використовуються. Це дасть ефект замкнутого акустичного простору та покращить звучання динаміків.

Оптика

Оптику можна обладнати «ангельськими очками». Для цього потрібно вигнути по внутрішньому периметру фари прозору трубку від жалюзі, підсвітивши її з торців та в кількох місцях посередині світлодіодами. Готовий виріб закріплюється всередині фари, підключити до габаритів, зібрати фару на прозорий герметик і поставити на місце. Можна поміняти фари на інші, але це вже справа смаку та можливостей.