Головна Суспільство Тернополянин Олексій Кодьман 401 день в полоні

Тернополянин Олексій Кодьман 401 день в полоні

1 грудня Сергій Кодьман, батько військовополоненого розвідника з Тернополя Олексія Кодьмана, отримав від свого сина довгоочікуваного листа. Написане в ньому чоловіка підбадьорило.

“Усі сидимо і надіємося на краще, що скоро буде обмін. Недавно приїздив представник ОБСЄ з гуманітарної підгрупи, в Мінську, mr. Фріш. Якщо я не помиляюся, разом з Д. Морозовою (“уповноважений з прав людини” в самопроголошеній “ДНР” – УП).

Вроді, як казали, що мають надію до Нового року провести обмін (…) До скорої зустрічі, люблю вас і скучаю. Олексій”, – йдеться у листі, копію якого родичі полоненого передали “УП”.
Це був другий лист від Олексія за останні півроку. Перший передали представники ООН наприкінці серпня. А до того було два місяці повної втрати зв’язку.

“Олексія взяли у полон 12 листопада 2015-го року. У грудні я їздив в Донецьк, хотів самостійно його визволити. Записався на прийом до Кононова (“міністр оборони” самопроголошеної “ДНР” – УП), він мене прийняв, але я вернувся сам. До 21 червня Олексій сидів у донецькому СБУ. А потім їх кудись відвезли, і ніхто не знав куди, на зв’язок вони не виходили”, – розповідає “УП” Сергій Кодьман.

З першим листом батько нарешті дізнався, що частину хлопців перевели в колонію міста Макіївка.
Українська правда